maanantai 19. tammikuuta 2015

Vierailevat kirjoittajat

Nyt tulee postausta, missä kirjoittaa muutama kaverini! Eli tämän postauksen aihe on jo otsikosta päätellen Vierailevat kirjoittajat.
Tutustuin Hymyni syy -blogin kirjoittajaan Miraan Heppaleirillä, ratsastuskoulussamme vuonna 2014.
Essi on joskus ollut samoilla tunneilla kanssani, mutta paremmin tutustuin Essiin samalla heppaleirillä 2014, jossa Miraankin.
Jossun olen tuntenut jo ainakin 7 vuotta. Kuten Jossu sanoo omassa esittelyssään, olemme pikkuserkuksia. Tuntuu että välillä viikonloppuisin asun Jossulla tai Jossu meillä, sillä tavataan niin useasti viikossa. :D Tietysti on viikkoja jolloin tavataan vain kerran ja sekin tallilla, mutta silti puhutaan skypellä paljon! Miraa ja Essiä näen todella harvoin. Ainoastaan kisoissa, tai jos joskus sattuu nähdä vaikka kaupungilla.
Toivottavasti pidätte vähän erikoisemmasta postauksesta! :)

Ystäväni Miran blogi:

Hei! Olen 15-vuotias tyttö Pohjanmaalta ja olen ratsastanut koko ikäni. Ensimmäisen vuokrahevoseni sain helmikuussa 2014. Suomenhevostamma Maire opetti minulle ihan hurjan paljon ratsastuksesta, hoitamisesta ja ylipäänsä tärkeitä hevosmiestaitoja. Tällä hetkellä käyn ratsastuskoulussa joka toinen viikko, samassa kuin Roosa ja sitä kautta tutustuinkin häneen. Elämäni hevonen, kimo Halla asuu eri paikkakunnalla, ja kouluarkena pääsen tärkeimpäni luo harvoin, samalla tallilla asustaa myös ihana 3-vuotias andalusia ori Hiili, jonka olen opettanut ratsun elämään. Tämän kaiken lisäksi ratsastan viikottain 4-5kertaa kahta kenttähevosta. Molemmat näistä on kisanneet kenttää kansainväliselle tasolle asti, ja on niin upea tilaisuus saada ratsastaa niitä. Toisella vanhemmalla ruunalla saan hypätä ja myös kisata ensikaudella, vaikeammalla tammalla harjoittelemme kaikkea mieleen juolahtavaa kouluratsastuksessa. Blogini Hymyni syy kertoo siis ylläolevista hevosista treenipäiväkirjan muodossa kuvin ja välillä videoin. Tervetuloa tutustumaan! :)
Hymyni syy


Ystäväni Essin blogi:

 Hei! Täällä kirjoittaa 14-vuotias Essi, joka on hevospainotteinen ja päätähtenä vuokrahevoseni lämminverinen Nipa ja lukuisat hevoset talleilta, joissa käyn tunneilla ja toisella niistä, samassa missä Roosa käy olen käynyt jo melkein 8 vuotta säännöllisesti, saman verran kuin tuota upeaa harrastusta on tullut harrastettua ja en voisi enää kuvitella olevani mikään muu kuin ratsastaja.

8 vuoden harrastamiseen on mahtunut kehitystä este- ja kouluratsastuksessa ja varsinkin kuluneen vuoden loppupuolella löydettyäni nykyisen vuokrahevoseni Nipan, minusta on tullut aina vaan parempi hevostenkäsittelijä, hevosen kouluttaja ravurista ratsuksi ja osaava maastossa kulkija niin yksin kuin kaverin kera. Ratsastuskoulussa olen päässyt myös kisaamaan, olen kisannut tallin pikkukisoissa koulu- ja esteratoja. Estekisoissa rima on noussut 70cm ja koulupuolella olen mennyt esimerkiksi HeC - ja aikuisratsastusmerkkiradan. Tulevaisuudessa todennäköisesti tulen uudella tallilla kisaamaan seurakisoissakin, kun sieltä kierretään lähialueen seurakisoissa. Esteratsastuksesta pidän eniten ja uudella tallilla osallistunkin enemmän estetunneille. Käyn siis ratsastamassa ratsastuskoulussa kerran viikkoon, vuokrahepallani 2-3 kertaa viikkoon, uudella tallilla hieman epäsäännöllisesti, aina tilaisuuksien tullessa ehkä kerran muutamaan viikkoon.

Ensimmäisen postauksen blogiin ikinä kirjoitin vuoden 2014 marraskuussa, eli olen vielä aika uusi tulokas blogimaailmassa, mutta postauksia löytyy jonkin verran ja muutama lukijakin! Pyrin kokoajan parantaa blogin ulkoasua ja tehdä blogista mukavaa katseltavaa, mutta matkaa vielä on siihen, mitä haen. Kirjoitustyyliäni hion kokoajan ja koitan kirjoittaa kivalla ja selkeällä tyylillä, jotta tekstini olisi helppoa ja hyvin ymmärrettävää lukea, mutta silti myös hienohtavaa. Postaukset kertoo reissuista ja kehittymisistä Nipan kanssa sekä muiden hyvin erilaisten hevosten kanssa tekemisistä; onnistumisista ja epäonnistumisista. Vaikkakin hevosaiheet pääosassa, niin hieman erilaisempiakin hevosaiheista poikkeavia postauksiakin tulossa kuten lifestyle-juttuja, niitä tykkään tehdä myös. Käy siis kurkkaamassa blogini, jos alkoi kiinnostaa!

Ystäväni Jossun blogi:

Moi! Täällä ruudun takana kirjoittelee 14-vuotias tyttö, Josefiina eli Jossu. Olen harrastanut 7,5 vuotta ratsastusta säännöllisesti samalla tallilla, missä Roosakin. 2013 marraskuussa aloitin kouluvalmennukset normaalien tuntien lisäksi. Roosan kanssa meillä oli ennen yhteinen blogi. Tunnen Roosan vanhempiemme kautta, sillä olemme pikkuserkkuja.

Oman blogini perustin syyskuun lopussa, joten kovin vanha munkaan blogi ei ole. Kirjoittelen siellä enimmäkseen ratsastuksistani ja teen hevosaiheisia erikoispostauksia, mutta kyllä on joskus muutama lifestyle-postauskin väliin osunut. Harvemmin tosin, Kirjoittaminen ei ole vahvuuteni, mutta koitan kehittää sitä blogin mukana. Kuvia löytyy joka postauksesta, joten ne korvatkoon tekstin heikkouden. Myös videoita on todella usein. Blogissani voi seurata omaa kehitystäni ratsastaja ja kirjoittana, ehkä joskus todella pitkän ajan päästä myös oman hevosen kanssa, jos siihen asti blogi säilyy. Käyhän toki vilkaisemassa blogiani, jos yhtään kuulosti mielenkiintoiselta!
Laukkalähestymisellä


Haluatteko enemmän tällaisia postauksia? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla