lauantai 24. tammikuuta 2015

Tunti ilman ratsastusta

Postausten kirjoittelu ei nyt viime aikoina ole oikein maistunut koulun ja kokeiden keskellä. Joka tapauksessa odotin koko viikon että pääsen hyppimään esteitä sillä 6 h putkeen koulua meinaa tulla jo korvista pihalle. Viimein kuvaajakin suostui kuvata tuntia mutta tunnilla ratsastus jäi vähän vähäiseksi. Kuvia ei kaiken keskellä edes ehditty ottaa! :(
Lähdettiin tosi hyvään aikaan kotoa sillä mulla loppui koulu jo kolmelta neljän sijaan ja oltiin matkalla jo 15 yli neljä. En oikein voinut kuvitella että saisin ketään muuta tunnille kuin Faben, ja Faben nimihän taululla lukikin. Jossu meni tunnin suurimpana esiintyjänä eli Akulla. Hoideltiin heppoja ja kaikki tuntui niin täydelliseltä. Oli valoisaa, hevoset oli valmiiksi puhtaita, lemppari heppa, esteitä ja kivan näköinen tehtävä maneesissa. Tunti osoittautui kaikeksi muuksi! Mentiin maneesiin ja aloiteltiin laittamaan jalustimia ja kiristelemään satuloita. Jossu oli jo nousemassa selkään kun muut vielä kiristeli satulavöitä. Siitä show alkoi!
En muista olenko koskaan kertonut blogissa mutta siis Akunhan on tosi vaikea pysyä paikallaan selkään nousussa ja mulla se lähti joskus lapasesta siinä vaiheessa. No, Jossulla se teki aivan saman! PAHEMPANA!! Näin kun Aku lähti liikkelle ja ravasi ja pukitteli Jossun noustessa samalla satulaan! Lopulta se jätti Jossun "seinän väliin" ja laukkaili tiehensä ympäri maneesia kuin joku Formula 1. Siinä sitten seisoskeltiin muut heppojen kanssa ja ihmeteltiin kun sielä vain yksi laukkaa täyttä vauhtia. Luojan kiitos kukaan muu heppa ei lähtenyt peilleilyyn mukaan! Imbu, tamma, meinasi jossain vaiheessa potkaista Akua sen tultua liian lähelle sitä.Ymmärrettävää! Kaikki muut hevoset seisoskelivat siinä sitten tosi nätisti vähän nekin pöyristyneinä! Annika, Jossu, ja pikkusiskoni Salla sielä yritti sitä kiinni, mutta turhaan. Lopulta Aku ei antanut millään kkiinni.joten seuraava vaihe oli aloittaa sen väsyttäminen, eli antaa sen juosta ja hoputtaa. Pakko sanoa että kaikki oli jo vihaisia sille, vaikkei tosisn sille sitä näytetty. Yritettiin vaan rauhallisesti ottaa sitä sen väyttyä kiinni. Pari kertaa Annika sen sai irti, mutta eikun taas rimpuilua ja takaisin moottori päälle! Sielä sitten 45 minuuttia me muut vain seisoskeltiin ja rauhoiteltiin omia heppoja kun muut yritti saada Akua kiinni. Lopulta se sitten saatiin kiinni ja vietiin se nurkaan, että Jossu pääsee selkään. Jossu ratsati niillä jalustimilla mitkä sillä sattui olemaan koska eihän niitä nyt siinä voi alkaa säätämään. Muut sitten laitettiin nopeast jalustimet ja minäkin pidensin nopeasti vain yhdellä reijällä.
Siinä sitten ehdittiin 10 minuuttia vähän ravailla ja laukata. Tein voltteja ja yhden kolmikaarisenkin ehdin tehdä. Sen jälkeen tunti loppuikin jo. Hoidin Faben ja Jossu Akun sillä niiden työvuoro loppui siihen. Hepoista tunti oli varmasti kiva mutta pakko sanoa että autoon päästyäni alkoi kyyneleet valumaan. Siinä sitten pettyneenä vollotin hetken koska harmitti niin paljon! Eihän tämä nyt mikään suuri asia ole ettei pääsekkään hyppimään esteitä mutta nyt olen jo niin täynnä koulua että olisi tehnyt paljon mieli hyppiä esteitä! :(
Annika alkaa nyt viikonloppuna kouluttamaan sitä selkään nousemisessa. Välillä vain ajattelen että se olisi vain unta!
Mulla ja Jossulla oli vielä muuta menoa illalla vaikken olisi oikeastaan edes jaksanut lähteä mutta pakkohan se oli kosaka olin jo luvannut. Nyt lähden kavereiden kanssa Jouppiskalle laskettelemaan ja viristämään päätä. En ole koskaan ennen ollut noin pettynyt ihan oikeasti! Huomaa ainakin että ratsastus, hevoset ja esteet ovat minulle kaikki kaikessa! :) Tällä kertaa näin, toisella keraa toisin! :)

2 kommenttia:

  1. Aku oli ihan pöhlö. Onneksi ensi viikolla päästään hyppäämään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli! Aivot tippunu matkalle! :D En jaksa enää odottaa! :) Toivottavasti pääsen Fabella!

      Poista

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla