perjantai 30. tammikuuta 2015

Kouluvalmennus

Eli olin taas viime tiistaina kouluvalmennuksessa. Tällä kertaa Annika oli päättänyt meille hepat ja sain sitten mennä Fabella. Fabe liikkui yllättävän reippasti koko tunnin. Olin viime tunnin perusteella päättänyt että jos tulee enemmän käyntiosioita, saa Fabe liikkua reippaaati! No käyntiosiot meni ihan niinkuin olin suunnitellutkin.

Ensimmäisenä mentiin taas joku viisitoistaminuuttia voltteja ja lämmiteltiin hevosia. Fabe tuntui kivan reippaalta ravissa ja laukassa. Asettelin heppaa ravissa ja laukassa, sekä samalla keskityin vaan pystyssä pysymiseen hepan selässaä. Nyt alan olemaan jo tyytyväinn tossa harjoituslaukassa pysymiseen, sillä en enää kumarru Faben laukassa niin kauheasti eteenpäin.

Tehtiin samoja tehtäviä mitä viimeviikollakin mutta tehtiin myös peruutuksia.
Ensimmäisenä tultiin harjoitusravissa rata pokkisuuntaan leikkaa ja otettiin pari askelta käyntiä. Olin tosi yllättynyt kun Fabe otti heti takaisin raviin vaikka annoin ihan tosi pienet pohkeet! :o
Sen jälkeen tultiin samaa tehtävää, mutta nostettiin käynnin sijasta laukka. Taas Fabe meni tosi kuuliaisesti senkin osan.

Sen jälkeen mielestäni tehtiinkin jo niin että tultiin harjoitusravissa lävistäjälle ja tehtiinkin käynnin kautta pysähdys, ja peruutus. No, siinä kohtaa kaikki meni pieleen.Yllätys! Eli tein opettajan antamilla ohjeilla peruutuksen (tai ainakin yritin), mutta Fabe seisoi tuppisuuna ei tehnyt mitään. Ymärsin tunnilla heti Faben alkaessa temppuilla, että en itse antanut ohjeita ehkä kovin selvästi, joten yritin rauhallisesti tehdä annetut ohjeet oikein. Eikä mitään tapahtunut... No sitten opettaja käski alkaa väistää takaosaa, ja tehdä heti sen jälkeen peruutuksen. Eikä vieläkään tapahdu mitään. Sitten tein sitä vääistöä hetken aikaa ja yritin tehdä peruutuksia ja pari kertaa onnistui mutta ne oli kyllä lujan takana! Vähä pelottaa ne seurakoulukisat koska niissä luultavasti peruutus tulee olemaan enkä mäkään nyt pitään piruetteja voi sielä radalla alkaatekemään, jos peruutus ei sujukkaan. laskeskelin että on tässä vielä 7 ratsastuskertaa jäljellä ennen kisoja että sitten vaikka omatoimisesti tehdä tunnilla pari peruutusta.
 Lopuksi vielä tehtiin laukkaympyröitä kummankin maneesin päädyssä ja viimeisellä laukkapätkällä Fabe myötäsi niin hienosti että kyllä oli taputuksen ansainnut! Siinä laukatessani huomasin että kuvaaja kuvasi Fabea joten teinkin sitten 3 laukaympyrää putkeen, että ehti kuvaajakin videoida/saada hyviä kuvia! :D Tällainen oli nyt taas tämä postaus ja muistuttelisin myös teitä vastaamaan kuukausen kyselyyn!

Neuvoja omaan ratsastukseen, ja varsinkin ohjeita peruutuksiin kaipaisin kovastikkin! Eli jos nyt joku ammattilainen noissa peruutuksissa lukee postaustani, niin neuvot olisivat tarpeen! :)

             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla