sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Mitkä vaatteet kisoihin?

Monet varmasti ajattelevat ennen koulu -tai estekisoja, että mitäköhän pukisin päälleni? No, 2 tason (entisen aluetason) ja siitä ylöspäin olevissa kisoissa on päivän selvää mitä puen, koska se on kilpailusäännöissä ilmoitettu.
Seuratasolla se on oikeasti hankalaa miettiä. Srl:n kilpailusäännöissä lukee, että kilpailuasuksi kelpaa siistit vaatteet. Mielestäni itse muuttaisin Srl:än sääntöä niin, että kilpailuasu on suositeltavaa, muttei pakollinen. Mielestäni kisoihin kaikki harjoituskilpailuista lähtien voisivat omistaa kunnon kilpailuhousut. Ovathan silti kilpailut aina kilpailut! :) En tietenkään tarkoita, että teidän pakolla tarvitsisi housuja ostaa mutta jos itse olette samalla kannalla kuin minä, ostakaa ihmeessä! Paitakaan ei välttämättä ole pakollinen hankinta. Kilpailuissa silti suositellaan valkokauluksellista paitaa. Kisatakki ei ole myöskään pakollinen, mutta jos nyt seurakisoissa käyn, niin itse ostan housut ja harkinnassa ainakin itsellä vielä kisapaita. Ostan paidan varmasti sitten kun sitä voi vähän lämpöisemmällä kelillä käyttää. :)

Itse ajattelin tällaista takkia mutta voi olla vähän turhan kallis pelkäksi "kisatakiksi".
Yläosaksi suositellaan ihon myötäistä takkia, että tuomari näkee ratsastajan istunnon. Ehkä itse suosittelen tiukkaa huppari tai vähän paksumpaa tiukkaa paitaa. Talvella tiukka toppaliivi tai "makkaratakki" voisi olla myös hyvä valinta. Eli jos hankitte kaikki kisavarusteet niin suosittelen hankkimaan ne tässä järjestyksessä: ensin housut, sitten paita ja viimeiseksi takki. Toivottavasti saitte vähän helpotusta kisavarusteiden hankintaan! :)
Oletteko samalla kannalla kuin minä? :)
Tällaiset olisivat kisahousuiksi ihan kivat. Nämähän ovat ne ihan samat housut mitkä mulla on nykyäänkin mutta vain ne mariliinin väriset. Pakko sanoa että on kyllä ollut istuvat ja hyvät! :)

Tämä kisapaita sitten kruunaa kesällä koko kilpailuasun! :)


2 kommenttia:

  1. Tää oli kiva :) itsellä postauksen housut, paita ja takki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että oli kiva. Meillä sitten vähän sama maku! :D

      Poista

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla