keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Ratsastustunti

Olin taas viime perjantaina ratsastustunnilla ja mentiin esteitä. Vihdoin! :) Tunti meni kokonaisuudessaan taas ihan hyvin.
Lähdettiin tallille tosi ajoissa koska olin tallilla jo vähän yli tasan. Menin Fabella ja aloin jo hoitelemaan sitä ennen kuin muut olivat tulleetkaan. Olin sitten jo valmis kun muut tulivat sillä hepat oli taas tosi puhtaita. Laitoin vain suojat jo valmiiksi jalkaan ja menin lukemaan Hevoshullu -lehteä satulahuoneeseen. :D 10 minuutin päästä menin sitten tallin puolelle ja aloin laittelemaan varusteita hepalle. Sen jälkeen sitten itselle ratsastuskamat niskaan ja maneesiin. Tällä kertaa päästiin jopa selkään!

Alkuverkaksi tehtiin pohkeenväistöjä ravissa ja vasempaan suuntaan Fabe ei ollut ihan niin hyvä kuin sitten oikeaan suuntaan. Tultiin tätä tehtävää pari kertaa sillä se oon tosi hyvää treeniä estelämmittelyissä! :) En jälkeen tultiin kolmen puomin yli ensin ravissa, myöhemmin laukassakin. Ravissa heppaa sai vähän patistaa eteen mutta kokonaisuudessaan kaikki meni ihan hyvin. Nostettiin sitten ravipuomien jälkeen laukka ja laukattiin maneesin toiseen päähän asti. Ensiksi Fabe otti kerran raviin mutta nosti heti uudelleen kyllä laukan, kun pyysin.
Sitten tultiin tuo sama tehtävä laukassa ja laukkapätkät menikin sitten jo ihan mukavasti.
Sen jälkeen tultiin kolmen esteen sarjaa jotka meni ensiksi vähän oudosti, sillä heppa oli ensiksi laukassa vähän tahmea, mutta kaarteessa oikoi ja päättikin mennä lujempaa! :D Tuli vähän outo olo kun yhtäkkiä se vain lähti kiihdyttämään, mutta kaikkihan siitä sanoo että Fabe kiihtyy esteillä. kokemuksia omasta takaa on! :D
Sitten mentiin pää tehtävää eli kolmois sarjaa. Tultiin nekin laukassa ja laukkapuomit sitten meni hyvin ja alettiin yksi tellen nostamaan aina kierroksen jälkeen esteitä. Sen huomsin koko tunnin aikana Fabessa että viimeisen sarja esteen se tuli aina vähän vinoon. Tästä kuvasta sen voikin huomata!Mentiin pari kertaa sarjaa ja esteet olivat ehkä 50cm, 60cm ja 65cm?
Sitten kun pari kertaa oltiin menty pelkkää sarjaa, vaihdettiin tehtävää siten että käännettiin sarjan jälkeen vähän C:n jälkeen täyskaarrolla, ja tultiin keskimmäinen este vino lähestymisellä. Sen jälkeen käännettin vielä L:n jälkeen samalla tavalla vino lähestymisellä. Huomasin että paikat eivät aina osuneet kovin kohdalleen, mutta parempi lähelle kuin kauas!
Fabe tuntui esteiden välissä aika reippaalta, vaikka sain kumminkin aika hyvät askeleet aina esteiden väliin. Välillä kaarteissa Faben laukka meinasi hiipua mutta sitten vain pohjetta että nyt mennään eikä meinata. Siinä vaiheessa esteet olivat muuten samat, mutta viimeinen este oli 70-75cm.


Tehtiin vielä loppuun niin että tultiin ihan koko sarja ja mullakin oli muistettavana se että johtava vasen ohja, ettei heppa hyppää liian sivusta. No muistin sitten koko sarjan ajan johtavaa ohjaa, mutta juuri askelta ennen estettä Fabe joka tapauksessa hyppäsi sivusta, vaikka selästä katsottuna se näytti että se hyppää keskeltä. Harmi.


Kun mentiin tota kolmois sarjaa niin Fabe oikoi kulmia ja käännöksiä joten Annika antoi ohjeita pitää ulko -ohja tiukalla, sillä sen kaula meinasi mennä koko ajan vähän banaanille. Itse sain myös ohjeita pitää polvet auki satulasta, eikä puristaa niillä koko ajan. Vielä loppukäynneissä Fabe säikähti puomia, kun se tipahti alas joten sellaistakin vielä!:D Toivottavasti piditte vähän tällaisesta pikapostauksesta. Videosta saatte sitten tarkemmin selvää koko tunnista! :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus :)
    Mutta kannattaa kannustaa hevosta lähtemään hyppyyn mielummin vähän kauempaa kuin liian läheltä, sillä pohjaan tuleminen kuluttaa hevosen etukoipia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä vinkistä! :) Juuri näitä tarvitaan!

    VastaaPoista

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla