torstai 12. helmikuuta 2015

Uusi hevos- ja tallituttavuus

Olin Jossun kanssa lauantaina suunnitellusti menossa ratsastamaan Siirilän tallille esteitä ihanalla Julle- ponilla! Poni oli ihan mahtava ja tunti meni super hyvin! Tai ainakin itse olen tyytväinen. On se kumma kun perjantaina tunti ei onnistu, ja lauantaina menee sitäkin paremmin! Kerrankin saatiin paljon kuvia ja videota, koska meitä kuvasi jossun kaveri Jenni ja hänen kaverinsa Nea, joka oli minullekkin entuudestaan tuttu. :)


Menin Jossulle yötä heti ratsastuksen jälkeen tai no kävin kotona pakkaamassa ja sitten heti lähdettiinkin. Tehtiin illalla Jossun kanssa blogia ja itse menin jo aikaisi nukkumaan. Aamulla sitten ehdin katsoa yhden jakson Vampyyripäiväkirjoja ja sitten jo lähdettiinkin tallille. Paikan sijainti oli tuttu joten mitään navigointia ei ollut. Odoteltiin pihassa sitten Essiä vartin ja mentiin sen jälkeen talliin katsomaa, millä hevosilla tunnille mennään. Itse menin toiveesta siis Julle nimisellä ponilla. Mulle oltiin jo valmiiksi kerrottu, että jos itse ei pysy pystyssä, poni kieltää. Siksi mua jännitti tunti ihan sikana!


Selkään pääsin ihan helposti ja sitten alettiin verrytellä heppoja. Julle oli mennyt jo ennestään yhden koulutunnin. Ponin ravi oli jotenkin tosi pomppivaa ja aluksi siinä oli oikeasti vaikea ns. pysyä. Keventämisen katsominen oli ensiksi vähän vaikeaa huomata, mutta kyllä sen sitten loppujen lopuksi huomasin. Mulle ei ikinä olla sanottu mitään mun käsistä, etä ne keventäisi mukana mutta Jullen kanssa siitä mulle sanottiin. Uskon että sen takia koska ponin ravi oli siis vähän pomputtavaa. Siihen sitten alkuverkoissa aloin keskittyä.
Ensimmäisellä kierroksella tultiin n. 60cm pystyä joka on kuvassa siis ensimmäinen este. Paikka tuli hyvin, ja mua jännitti aivan hirveästi se että jos se kieltää ja mä tipahdan siihen märkään hiekkaan! :D No opettaja sitten neuvoi että pitää pysyä pystyssä ja kyllä esteen jälkeen saatiinkin sitten kehuja!Toisella kierroksella tultiin ensimmäinen ja toinen este. Ensimmäinen este meni taas hyvin ja toiselle esteelle tultaessa käänsin vähän liian nopeasti, mutta kumminkin yli päästiin hyvin. Sen jälkeen tultiin 1,2 ja 3 este. Ensimmäinen ja toinen este meni taas hyvin ja toisen esteen jälkeen heppa oikoi vähän koko ajan mutta kuitenkin askeleet sopi taas hyvin ja itse pysyin hyvin pystyssä. Laukka oli muuten ponilla tosi kiva!Sitten tultiin jo ihan koko rataa. Radat meni kokonaisuudessaan kaikki hyvin paitsi vaihdoin laukan välillä ravin kautta joten se vaikutti ehkä vähä radan kokonaisuuteen. Kuitenkaan kieltoja tai puomin putoamisia ei tullut yhtään ja olin itse iloinen siitä. Opettajaltakin tuli positiivista palautetta tunnista. Nyt vain enemmän ratsastamaan Siirilään niin se ratsastus kehittyisi! :)Alan varmasti käymään tulevaisuudessakin Siirilässä, sillä jos joka kerta opin yhtä paljon kuin viime kerralla, ratsastus kehittyy varmasti! Suosittelen kaikille joilla on mahdollisuus käydä eri talleilla ratsastamassa kuin sillä yhdellä tallilla missä käytte normaalisti, käykää muuallakin! Se kannattaa! :D
Mitäs tykkäsitte? :)

12 kommenttia:

 1. Kiva blogi sulla ! :) ja ompas myös söpö poni :3 sait uuden lukijan !

  VastaaPoista
 2. siirilän talli on yksityinen eikä mikään ratsastuskoulu. Olisi kiva jos puhuisit siirilästä yksityistallina etkä siirilän tallina. Eikä toivottavasti mitään kauheaa mainostusta tallista, siellä on jo aikalailla ratsastajia hevosmäärään nähden.

  VastaaPoista
 3. Anteeksi nyt jos sanoin ratsastuskoulu! Jos puhuisin paikkaa yksityistallina, niin eihän kukaan tiedä mikä yksityistalli! :`D Uskon että se on kuitenkin opettajia ajatellen hyvä asia, jos talissa kävisi paljon ratsastajia. Ajattele, mitä kävisi jos kukaan ei sielä ratsastaisi tai haluaisi käydä?! Sitä paitsi jos opettaja ei halua että tallia mainostetaan, saa tulla sanomaan sen minulle. Eikä ratsastaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä kyllä tietääkseni puhunut postauksessa kertaakaan, että Siirilä olisi ratsastuskoulu! :D Ja jos haluat jostain valittaa, niin voit kyllä ihan nimellä sanoa, koska tiedän kyllä kuka sielä valittaa! :DD

   Poista
 4. Monesti selasin postauksen läpi, kirjoittaja ei puhu mitään mistään ratsastuskoulusta. Muutenkin jäi mietityttämään tuo anonyymin kommentti; jos tallilla ei paljoa väkeä kävisi, mitä järkeä siellä olisi pitää ratsastustunteja, kun siellä ei kukaan kävisi. Aika hankalaa hevosille olisi saada liikuttajaa, koska luulen/tiedän ettei tallin omistaja kerkeä. Jos tallilla ei paljoa väkeä kävisi, niin tallin toimintoja olisi hankala rahoittaa; eihän se raha puussa kasva! Uskonpa että kommentin on laittanut joku hieman kateellinen tai kauemmin sinua tallilla käynyt, joka on katkera kun tallin pitäminen omistajalle helpottuu, kun väkeä tulee lisää! Itse postaukseen vielä kommentoin että ratsastat tosi kauniisti, hyvällä istunnalla ja kiva tempo noissa radoissa ponin kanssa. Älä välitä katkerasta anosta, vaan ala käydä tallilla jos siltä tuntuu sillä olen kuullut siitä vain hyvää. Sellaista että toiminta on todella vapaata sekä tunnit kehittäviä pienellä porukalla, opettajat myös päteviä ja upeilla hevosillahan siellä saa ratsastella, se on totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista! :) Ja harmittavasti tuo kaikki on täyttä totta! :/

   Poista
 5. Aika suuria puheita tytöltä, joka ei teidä tämän tallin toiminnasta paljon mitään. "Mitä kävisi jos siellä ei kävisikään yhtään oppilaita", vastaus on, että se edelleenkin on yksityistalli ja tunnit ovat vain sivullisena toiminnassa. Joten talli ei siitä kaadu, vaikka siellä ei kävisi yhtäkään maksavaa oppilasta. Ja jos haluat hevosten tekevän "ylitunteja" liian oppilaspaljouden takia, niin siitä vaan tuo vaikka koko kaveripiirisi sinne. Joten kannattaa pitää itse suu kiinni jos ei mistään mitään tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En jaksa kommentoida mitään enää tähän. Jos sulla on jotain oikeaa asiaa niin sano päin naamaa! Mä en enää jaksa sun ja SUN kaveriporukan juttuja!

   Poista
 6. Tosiaan mahtava kuva tulee näistä The yksityistallin sivullisien ratsastustuntien huippuratsastajista, ja muutenkin tallin porukasta! Ootte onnistunut nolaamaan itsenne täydellisesti, kommentoitte vielä anonyyminä niin kahta kauheammin alkaa myötähäpeä iskeä. Muutenkin, kyllä uskon että Roosalla on tiedossa kuka sielä kommentoi, ja varmasti myös tämän kommentin laittaja on tiedossa, joten anonyyminä kommentoin :D

  VastaaPoista
 7. Olen seuraillut sivusta näitä kommentteja. Tämä ei ole enää pientä rakentavaa kommenttia-lähelläkään vaan oikeasti lähempänä kiusaamista, ivailua. Kenellekään ei ole mukavaa saada näin negatiivia kommentteja, edes lukea tälläisiä ulkopuolisena.

  Mielestäni Roosa ei ole tehnyt mitään väärää. Hän kävi tutustumassa uudella tallilla ja totesi sen ihanaksi paikaksi. Te inhottavia kommentteja laittaneet olette suurella todennäköisyydellä Siiriläläisiä? On totta, että on kiva sellainen ydinporukka, näin jokaisella tallilla. On kuitenkin mahdotonta pitää noin monen hevosen tallia kannattavana pienellä ratsastajaporukalla, yritys tarvitsee asiakkaita. Ettehän tekään koulun ohella voi kaikkia hevosia ratsastaa päivittäin, ne tarvitsee erilaisia ratsastajia. Välillä ne pääsee kevyemmin ja toisena päivänä parempi ratsastaja laittaa ne töihin ja oikeinpäin. Hevoset tarvitsee liikuntaa ja tähänkin pätee, että ei ne montaa tuntia peräkkäin rankasti mene. Alueella on kokoajan toisia ihmisiä, varmasti aikuisiakin ja tallin omistaja, joka pitää huolta hevosten hyvinvoinnista. -Mira

  http://hallamaire.blogspot.fi/ Minulle voi tulla valittamaan vaikka kuinka paljon, älkää viitsikö Roosaa enää rasittaa kertaakaan ilkeällä kommentilla tästä aiheesta anonyymeinä.

  VastaaPoista

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla