keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Estetunti Iivar -ponilla!

Olin siis perjantaina estetunnilla Iivar -nimisellä Connemaraponilla. Hevosvalinta tuli hieman yllätyksenä, sillä menin Iivarilla viime keväällä koulutunnilla! Poni ei mikään kauhean korkea ole, mutta joka tapauksessa niin korkea että minä sillä vielä pystyn ratsastamaan. Tunti meni kokonaisuudessaan hyvin, lukuun ottamatta ponin laiskuutta alkutunnista.


Tultiin ensimmäiset 20 minuuttia kolmea puomia pääty-ympyrällä ensiksiravissa, myöhemmin myös laukassa yhtä puomia.

Sitten tultiin ensimmäistä ja kolmatta estettä verkkahyppyinä. Ensimmäiselle esteelle tehtiin nopea "äkkikäännös", jossa Iivar ensimmäisellä kierroksella tuli vähän hitaahkosti. Toisella kierroksella Iivar otti hyvät askeleet esteille ja ne onnistuivat ihan hyvin. Poni piti saada alussa vain hyvään vauhtiin ja kyllähän se sitten reippaaksi lähti. Iivarhan on sillälailla vaikea saada liikkeelle koska pohkeista se ei kauheasti lähde liikkeelle ja raipasta tulee pikkupukkeja. Joka tapauksessa alkuverkan hypyt onnistui!


Sitten tultiin kakkos ja kolmos eseet, jotka nekin onnistui hyvin. Esteitä nostettiin pikkuhiljaa 65cm:iin. Toisellekkin esteelle tuli tiukka käännös mutta siinä muistinantaa pohjetta esteelle ja Iivar imi hyvin esteelle. Välillä tuli vähän huonompiakin kierroksia esteille mutta suurimmaksi osaksi tuli hyviäkin kierroksia.
Viimeisellä kierroksella saatiin päättää itse, miten radan tulimme ja mietin kauheasti miten radan tulisin, koska rata ei saanut olla sama kuin muilla ja kaikki esteet piti hypätä kerran. Onneksi ryhmässämme ratsastaa vain neljä ja olin jonossa toisena. Päätin tulla radan näin:

Maneesi poikittain kuvassa!

Kun tulimme rataa, Iivari oli jo niin väsynyt että tuli vähän tahmeasti. Annikakin ymmärsi ja sanoi että nämä ovat jo isoja esteitä Iivarille koska se on jo niin vanha. Tunnilla kaikki esteet olivat pystyjä ja siitäkin Iivari väsähti koska yleensä se hyppii enää vain ristikoita.
Tunti meni joka tapauksessa ihan mukavasti! :)


3 kommenttia:

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla