keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Estetunti Tupsujalalla

Menin siis perjantaina Tupsu- nimisellä hepalla. Tupsullakin menin viimeksi kesäleirillä viime kesänä joten aluksi oli vähän outo heppa. Tupsu oli heti alkutunnista tosi reipas. Mullahan on vähän se ongelma että käytän kannusta heosella vähän liikaa, ja kun olen mennyt nyt niin paljon Fabella joka on laiska niin sai olla tosi varovainen kun antoi pohjetta, ettei heppa lähde kiihtymään. Mentiin siis nytpoikkeuksellisesti vielä viime perjantai esteitä koska se yksi estetunti menikin vain seisoskeluun. Tunnista lisää voit lukea tästä.
Tupsujalalla tunti meni ihan kivasti mutta tosiaan sai olla tosi tarkka siitä, ettei pohje jäänyt painamaan kylkiin. Tehtävä oli tämän näköinen:


Ensiksi tultiin ravissa kumpaankin suuntaan 4,5 ja 6 esteet. Tupsu oli vähän kiiruinen välillä mutta kuitenkin hyviä pätkiä sen kanssa kokonaisuudessaan tultiin. Annika kehui kun Tupsu kanssa saatiin pehmeät "kulmat". Siitä vain tuli sanomista että esteen päällä saisi mennä vähän enemmän suoraa.
Sen jälkeen tultiin laukassa yksi tellen ensin 2 ja sitten 1 esteet. Tupsu vähän punkasi sisään muttei kuitenkaan mitään suurempia virheitä tullut. siitä sitten kehuttiin kun hypyn jälkeen Tupsu meni suoraa uraa kohti eikä alkanut mitenkään erityisemmin kiemurrella


Sen jälkeen  tultiin samat 1 ja 2 esteet, mutta myös 3. Olin ensimmäinen kierroksella joka sai täysin suoran hepan 3 esteelle ja siitä olin kyllä ylpeä itsessäni! :D Minun erikoislaatuanihan on ehkä nuo tiukan kurvin ratsastukset esteradallakin! :D Joka tapuksessa hyppäsimme siis 1,2 ja 3 esteet sekä 4 ja 5 esteet olivatpuomeina jotka tultiin myös. Tämä tehtävä meni myös hyvin minun ja Tupsu kanssa.


Sen jälkeen tultiin koko rata, lisäten siihen vielä 6 este. Kierrokset menivät kaiken kaikkiaan hyvin, mutta yhdelle kierrokselle kävikin nii että kun tultiin radan viimeinen este, jäi itsellä katse esteeseen ja kielto tuli, mutta sen jälkeen kuitenkin iso loikka perään! :D Annika kyllä kehui kovasti mun käsiä kun osaan myödätä hyvin nykyään isoihinkin hyppyihin. Onneksi sielä Pulleromäen leirillä kävin niin nyt on oma ratsastus vain parantunut. Viime tunnilla kun Iivarilla hyppäsin, tuli sen kanssa leijonan sydän hyppyjä, ja mun kädet myötäsi hyvin ja itsekseen! En nimittäin kummallakaan tunnilla joilla tuli tollainen isompi hyppy niin muistanut myödätä, ja joka tapauksessa Annika kehui mun käsiä! :) No hyvähän se kuitenkin on, jos kädet toimii!


Tunnin alussa mulla oli vähän ennakkoluuloja Tupsusta, mutta se osoitteutui tosi kivaksi! Kävin sen kanssa viime kesänä esteirtotunnilla ja siitä jäi kyllä vähä huono muistikuva! :/ Silloin jo mulla ja Jossulla oli yhteinen blogi, joka sieläinternetin kätköissä on vieläkin! :) Videon ja postauksen mun ja Tupsun tunnista voit käydä katsomassa täältä!


Epäonnistumiskohta 1:30-1:37!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla