maanantai 9. maaliskuuta 2015

Onnistuneet koulukisat ja 50 postauksen spesiaali!

Nyt siis samalla tulee 50 postauksen spesiaali, jotka samalla kertovat onnistuneista koulukisoista lauantaina! Tätä postausta on siis ilo kirjoittaa! :D
Lauantaiaamuna siis lähdettiin 8 tallille ja oltiin perillä 8.15. Jännitti ihan sikana! Haettiin melkein heti hevosia sisälle ja alettiin letittää niitä. Saatiin perjantaina valita hevosille puhtaat huovat, ja valittiin jossun kanssa juuri ne huovat jota ei saanut käyttää. Siksi Annika oli valinnut mulle ja Jossulle valkeat huovat. Ainakin Fabe näytti kisahevoselta koska mulla oli ihan uudet valkeat housut ja Fabella valkeat pampulat sykeröissä, sekä se valkea huopa. Mentiin kentälle kävelemään ja ehdittiin sitten kävellä joku 15 minuuttia. Sitten mentiinkin jo maneesiin verkkailemaan. Olin siis ensimmäisessä verkassa, koska lähdin viidentenä. Tein S kiemuraa ja laukkalävistäjää. Siinä sitten verkkaillessa se 10 minuuttia menikin aika nopeasti. Vaihdoin pihalla mustat hansakat ja mustan takin. Mua jännitti edelleen ihan hirveästi vaikka hevonen ja maneesi olikin tuttu. Käveltiin Annin ja Imbun kanssa tallipihalla. Sitten tulikin jo mun vuoro! En itse tajunnut kerrata rataa siinä odoteltaessani koska luulin muistavani radan, se kostautui radalla!

Sinistä
Ensimmäisestä kohdasta sain kommenttia "Hyvä tie, suora" ja pisteitä 7.0. Sitten tuli puoliympyrä vasemmalle ja oikealle. Molemmista kohdista kommentit "Erinomainen tie, Asetus oikein" sekä pisteet 7.0. Sitten keskiravia keventäen, kommentti "Rohkeammin!" sekä pisteet 6.0. Käyntiä 3-5 askelta- harj.ravia ja Laukannosto, keskiympyrä laukassa. Pisteet molemmista 6,5 ja kommentit molemmista "Täsmällinen". Koko rata leikkaaharjoituslaukassa, ennen H:ta harjoitusraviin, (vaikea kohta) ei saatu kommettia mutta pisteet 6,0. Laukannosto C:ssä. "Tarkka" ja pisteet 6,5. Keskiympyrä, Harj.raviin. Kommentti "Energinen" ja pisteet 6,5. Siten radan unohduskohta eli ravasin keskihalkaisijalle käynnin sijasta. Siitä sitten -2 pistettä. Joka tapauksesssa saatiin 6,0 pistettä että kuitenkin hyvät pisteet! Sitten Pituushalkaisijalle. Kommentti " Tarmokas ja suora" pisteet 7,0. Sitten radan viimeinen kohta eli Pysähdys- liikkumatta- tervehdys. Pisteitä saatiin tuosta kohdasta 6,5 muttei saatu kommenttia. Yritin sitten virheeni tajuttua tehdä viimeiset kohdat ihan super hyvin, että saadaan menetetyt pisteet takaisin.


Yleisvaikutelma:
1. Askellajit (Vapaus ja säännöllisyys): 6.ps
2. Lennokkuus (Eteempäin pyrkimys, askeleen joustavuus, selän jäntevyys ja takaosan työskentely): 6.ps
3. Kuuliaisuus (tarkkaavaisuus ja luottavuus, sopusointusuus, liikkeiden keveys, kuolaintuntuman pehmeys ja etuosan keveys): 7.ps
4. Ratsastajan asento, istunta ja apujen käytön moitteettomuus: 6.ps

"Hyvin ratsastettu, tarkat tiet ja riittävä energisyys.Ohja hieman lyhyempi, ajoittain hevonen liian pitkänä. Hyvä alku, tsemppiä jatkoon! :)"

Fabe <3
Tuomarilta siis tuollaista kommenttia. Kaikki kommentit ihan totta!
Kaverit kauheasti kyseli, että miten rata meni ja multa yllätys, ettei mitenkään kauhean hyvin! Aluksi ihan oikeasti ajattelin niin! En mennyt maneesiin enää suoritukseni jälkeen, vaan autoin kavereitani ja yhtäkkiä pikkusiskoni Salla tuli sanomaan että olen ekalla sijalla! Arvatkaa vaan mitä ajattelin! :D
Olin niin innoissani. Radalla ei pitänyt mennä enää kuin ihan muutama ennen palkintojenjakoja, ja siinä sitten laskeskelin että kyllä ruusuke näistä kisoista tulee! Sijoittuneita oli siis viisi. Parilla ei mennyt rata ihan putkeen, jonka ansiosta olin sitten sijalla 3! Kuvitelkaa nyt! Mulla, jolla aina menee kisat ihan penkin alle, olen seurakisoissa kolmas, vaikka olin tullutkin kisoihin havittelemaan vain hyvää rataa! No siinä sitten palkintojenjaot alkoivat ja valkoinen ruusuke sieltä tuli! Pisteitä 114,5/180 ja prosentteja 63,61%!

Jaa mäkö muka sukellan?
Ajatella myös, että näin hyvä tulos vaikka kaksi virhepisettä radalta ja ihan ensimmäistä kertaa Fabella koulukisoissa! Nyt on löytynyt uusi kisakaveri! Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen Fabeen! <3 Ei kyttäillyt yhtään katsomopäätyä ja laukkasi hienosti lävistäjänkin loppuun! Laskeskelin että jos en olisi mokannut sitä yhtä kohtaa, olisi voitto ollut mun ja Faben! Kuitenkin olen tosi tyytyväinen tulokseen! Iloisin mielin siis seuraavia kisoja kohti! :) Tsemppiä myös kaikille teille tuleviin kisoihin! :)


2 kommenttia:

  1. Vau toi teidän rata oli huippuhyvä kun ekaa kertaa nään! Ei ihan tullu se 51% mitä aamulla meinasit ;)

    VastaaPoista

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla