tiistai 7. huhtikuuta 2015

Tapahtumarikas tunti Siirilässä!

Olin sunnuntaina 5.4 estetunnilla Roni nimisellä hepalla. Lähdin jo hyvissä ajoin tallille sillä tiesin että sielä menee hetken säätämiseen. Arvasin oikein! :D Eli olin tallilla 45 minuuttia ennnen tuntia. Jännitti vähän koska en ollut toivonut erikseen hevosta, kuten viimeksi. Menin kuitenkin Ronilla. Roni oli jo tallissa valmiina ja ensimmäiset säätämisetvalkoivat. :D Ensiksi en ollut varma että mikä hevonen Roni on joten jouduin kysyä kaverilta! :D Toiseksi en löytänyt riimun narua ovesta mutta lopulta se löytyi. Kolmanneksi en ollut varma että oliko hepoilla yhteiset harjat jotka olivat tallin päädyssä. No siihenkin sain vastauksen kaverilta. :D Neljänneksi en löytänyt varusteita. Ronilla ja Samu- nimisellä hevosella on sama satula ja Samu oli tunnilla jo joten satulaa ei vielä saatu. Jouduin kysyä apua tallissa olevalta tytöltä joka etsi mulle suojat ja haki suitset koska niitäkään en löytänyt. :D No siinä olin ehtinyt jonkun 20 minuuttia etsiksellä varusteita. Minun olisi pitänyt hoitaa kaverinkin hevonen koska tuli 10 minuuttia ennen tunnin alkua. No enhän mä nyt ehtinyt mitään harjailla koska omatkin varusteet piti saada päälle. Tunti viivästyi n. 30 minuutilla koska edelliset lopettivat 15 yli? Minun hepalle piti saada satula päälle ja lyhyempi vyö. Muut ehti kävellä kauemmin kuin minä mutta ei se mitään. Minulle sanottiin tunnin alussa että Roni välillä kyttää vesiestettä ja minun tuurilla se tietysti oli tunnilla yhtenä esteenä! :D


Tultiin alussa ravilähestymiselää n. 60cm pustyä. Aluksi Roni oikaisi esteelle aika lailla mutta tuli kuitenkin ihan hyvä hyppy. Seuraava kerta onnistui jo paremmin ja saatiinkin kehuja siitä! :) Tultiin pari kertaa tätä tehtävää. Sitten vaihdettiin sillä lailla että hypättiin sama pysty ja sen jälkeen okseri. Sekin oli alussa joku 60cm. Sen jälkeen tultiin ykkös ja kakkosesteet radasta. Ensimmäiselläkierroksella Roni tuli vähän liian lähelle mutta kuitenkin ihan hyvän hypyn teki. Toisella kierroksella tultiin sama tehtävä ja se meni super hyvin! Tätä tultiin taas muutaman kerran.


Sen jälkeen tultiinpelkkää vesiestettä. Radan esteet olivat nousseet siihen 70cm korkeuteen. Minä tulin ensimmäisenä koska katsottiin vähän mitä Roni mietti siitä matosta. Kuitenkin se hyppäsi joka kerralla kiltisti. Itsellä taas hypyssä kädet toimi ja myötäsi mutta muu kroppa jäikin sitten vähän jälkeen! :D Menin varmaan kolme kertaa putkeen saman esteen. Myös sen takia että tulin matolle aina esteen sivusta ja siitä mulle sanottiin. Kun opettaja antoi ohjeet rataan niin hän kehotti käymään kunnolla päädyssä. No, kun kävin päädyssä menin melkein aina esteen ohi.
Sitten tultiin ykkös kakkos ja kolmos esteet. Ykkös ja kakkos esteet menivät hyvin kunnes taas kävin kulmassa ja kääntämisestä tuli hirmu vaikeaa. Olisittepa nähneet kuinka banaanina Roni tuli melkein joka kierroksella esteelle koska se ei vain yksinkertaisesti kääntynyt! Nyt hävettää! :D No joka tapauksessa siis ykkös ja kakkos esteet menivät aina hyvin kunnes tulin kolmannelle esteelle aina ohi! Tai no opettaja laittoi jo johteen vasempaan reunaan niin silloin se hyppäsi. Muilla kerroilla menikin taas ohi vaikka johde oli. Toki niitä onnistuneitakin hyppyjä tuli. Este oltiin sijoitettu juuri  vaikealle paikalle ja sen huomasin! :D Tulin toisesta suunnasta saman esteen ja silloin onnistuikin! No niiden muutaman hypyn jälkeen pääsin taas odottelemaan. Kyllä oli hikin!

Sitten vaihdettiin tehtävää radaksi. Vesieste oli taas ykköseste kakkos, kolmos, nelosesteetkin olivat samoja ja vielä tultiin vesieste uudelleen. No taas kierrokset menivät samalla lailla että nelos este oli vaikea. Yhdellä kerralla päätinkin oikaista ja johtaa ja siihen tuli hyvä hyppy ja paikka! Onneksi viimein! Oikaisin myös vesiesteelle ja johdin vähän samalla ja sekin este onnistui moitteettomasti! Taas tätä tehtävää pari kertaa ja no hypyt olivat ihan onnistuneita.
Sitten vaihdettiin tehtävää niin että tultiin vesieste taas ykkösesteenä ja kakkosena viimeradan neloseste. Kolmaseste oli myös sama kolmonen eli se okseri. Viideseste oli viime kierroksen toinen este. Ja vesimatto taas viimeisenä. Ykköselle kaikki onnistui ja toiselle esteelle tas liian banaani mutta hyppäsi onneksi! Kolmosesteelle lähti oikomaan liikaa joten ohi sieltä! Ja tuli tosi huono lähestyminen myös nelosesteelle. Ja no vesieste meni ihan hyvin! Tultiimn melkein koko aika samalla lailla mutta Roni otti ainakin yhdellä kierroksella otti alas kakkosen ja kolmosesteen. Samalla kierroksella myös vesieste mentiin ohi ja ihan Auliksen pepun takaa! Huh kun säikähdin taas! :/ Viimeisellä kierroksella tultiin taas sama rata ja päätin oikaista taas kaarteessa kakkos esteelle ja siihen tuli ihan super hyvä linja, suoruus, paikka ja hyppy! Mutta se kolmos este... Taas ohi! Nyt miettii että mikä mua oikein vaivaa?! :D No kuitenkin nelosesteelle tuli vähän liian lähelle ja vesi meni hyvin! Alkoi vasta radan viimeisellä kierroksella onnistua! :D Lopulta radan esteet olivat muuten siinä 70-75cm korkeita.


Sitten opettaja nosti vesiesteen 80cm korkeuteen. Viimein pääsin hyppäämään sen kasikympin mitä olen niin toivonut! :D Opettaja käski ottaa hyvän vauhdin ja minähän sielä sitten kaasuttelin eteenpäin Ronin kanssa. Oikaisin taas vähän ja siihen tuli ihan huippu hyppy! Mentiin tätä estettä vain kerran ja onneksi se nyt sitten onnistui! Pakko sanoa että olisi ihan kiva hypätä Cavallossakin sitä kasikymppiä sillä se ei oikeasti tuntunut pepun alle yhtään erilaisemmalta mitä jotkut 70cm esteet! Toivottavasti pääsen vielä hyppimään Ronilla sillä se oli oikeasti tosi kiva vaikka ei aina onnistunut! Jatketaan vaan treenailuja niin ehkä sitten joskus pääsen sitä kasikymppiä hyppimään enemmän! Ainakin hyvää treeniä on se alavuden leiri joka on este- ja maastopainotteinen! Sehän on alle kolmen viikon päästä että innolla odotetaan maastoesteille pääsyä! Toivottavasti muistan ottaa sen kypäräkameran mukaan sitten niin saatte tekin vähän videota maastoesteiltä! :)

2 kommenttia:

  1. Upea banneri! :) Tekstiä omaan makuuni turhan paljon.
    http://katrisofia.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Tämä postaus olikin yksi harvinaisin postaus jossa oli näin paljon tekstiä! Yleensä onkin vähemmän tekstiä, ainakin normaaleissa tuntipostauksissa. Enemmän tekstiä tuleekin tälläisiin "erilaisiin" postauksiin :D

    VastaaPoista

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla