keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Viimeperjantain ratsastustunti Nipalla 2 vuoden jälkeen

Edellisestä postauksesta on taas ollut aikaa koska viime valmennuksesta ei saatu kuvia joten en usko että kukaan edes haluaa lukea "turhaa" postausta. Nyt oli viimein ja vihdoin aika saada postaus blogiin! En ole ollut kahteen viikkoon koneella. Video ei ole vieläkään valmis Nipa- tunnista ja postaus oli nyt pakko saada blogiin joten videon näette myöhemmin YouTube kanavaltani.
Menin siis viime perjantaina Nipa- nimisellä hevosella jolla ratsastin viimeksi kaksi vuotta sitten. Se oli ensimmäinen kerta kun hyppäsin nipalla ja siis nyt vasta kahden vuoden jälkeen ratsastin tai hyppäsin sillä. Tunti meni mielestäni hyvin ajateltua että siis viime ratsastuskerrasta on jonkin verran aikaa... Olisin mieluummin hypännyt tutulla ja turvallisella Fabella mutta Nipalla nyt kuitenkin menin. Aluksi jännittii kauheasti koska tiedän että Nipa kuumuu esteillä vähän mutta ei se tainnut kun kerran vähän lähteä...


Oikein kaunis hevonen!
Joka tapauksessa alkutunnista ravailtiin ja nipan ravi tuntui toosi pitkältä! Sillähän onkin vähän oudon tuntuinen ravi. Sitten menitiin myöhemmin keskiympyrälle ja alttiin laukkailla. Sain Nipaan tosi hyvän vauhdin mutta se esteistunta alussa... Siis musta tuntui että pompin sielä satulassa laukan tahtiin koko ajan. :D Mulla lähti kantapää menemään tosi alas jonka vuoksi itsellä lähti paino hieman taakse. Annika käski pitää kantapäät ylempänä ja joiustaa nilkoista mutta jotenkin vain koko ajan kantapäät lähtivät alemmas ja alemmas.

Tultiin tällaista rataa:
 Tultiin nelos estettä oikeasta suunnasta ensin sen takia että itse saan vähän hyppytuntumaa Nipan kanssa.Tuntui että Nipa jättää metrin ilmavaran!:D Tultiin näin kaksi kertaa ja hypyt onnistuivat. Sitten tultiin ykkös ja kakkos estettä molemmista suunnista. Ensin esteet olivat ristikkoja, mutta myöhemmin nostettiin pystyiksi. Nipa otti hyvät askeleet väliin mutta välillä tuli vähän liian lähelle. Yhdessä vaiheessa Nipa ottii esteiden väliin pienen spurtin mutta silti tuli oikea paikka.


Sitten tultiin sama tehtävä lisäten okserin eli kolmannen esteen. Ensin Nipan vauhti hiipui toisen esteen jälkeen mutta otti kaarteen jälkeen taas spurtin ja tuli aika pitkänä esteelle. Otin kuitenkin kiinni esteen jälkeen ja se oli Annikan mielestä ihan hyvä ratkaisu. Sen jälkeen tultiin sama uudelleen mutta Nipa oikaisi kolmannelle esteelle aika lailla mutta silti taas hyvä lähestyminen. Sitten lisättiin neljäs ja viides este. Okserin jälkeen Nipa vaitoi laukan aika voimakkaasti ja mulla oli lähellä putoaminen! :D Jatkoin kuitenkin suoraa rataa ja viidennelle esteelle Nipa meinasi jatkaa suoraan joten kääntäminen esteelle vähän "myöhästyi".


Sen jälkeen tultiin ihan koko rata ja kierrokset mitä tehtiin radoilla meni hyvin joten niistä ei ole mitään ihmeellistä kerrottavaa. Mulla oli ensin kypäräkamera kypärässä mutta otin sen sitten pois kuitenkin. Kuvaan kuitenkin ensi tunnista kypäräkameralla.

4 kommenttia:

 1. Outoa nähdä sut nipan selässä :) Hyvältä näyttää, odotan videota innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo mua jännittikin ihan sikana että miten menee mutta hyvin se kai meni! :D

   Poista
 2. Ei nyt liity postaukseen, mutta käytkö vaan kouluvalmennuksissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä käyn, tarkoituksena on ollut ja on että käytäisiin myös estevalmennuksissa mutta koska asia on aina jäänyt siihen, on kahden vuoden aikana vain kerran käyty Maija Pellikan valmennuksessa.

   Poista

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla