keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Estetunti Imbu- tammalla

Perjantaina menin Imbu tammalla joka on Annikan entinen kisaratsu. Menin Imbulla ensimmäistä kertaa esteitä joten vähän jännnitti kuinka Imbu sielä kaahailee. Tuntimeni kaikesta huolimatta ihan hyvin.  Tehtiin ensin ravia ja laukkaa ympyröillä ja Imbu oli kivan tasainen laukoissa paitsi oikoi vähän ympyrää toiseen suuntaan. Sitten tultiin ravissa ja laukassa kolme kavalettia. Ensimmäisellä kierroksella kun tultiin ravissa puomit niin Imbu menikin ohi. No muillakin kierroksilla imbu meni juuri ja juuri puomien yli! :D
Laukassakin Imbu vähän oikoi puomeja mutta tuli kuitenkin ihan hyvässä temmossa. Sitten tultiinradan kolmatta estettä toisessa kierroksessa.

Imbu tuli ensimäisellä kerralla vähän liian lähelle ja hyppäsi liikaa oikealta reualta. Toisella kerralla taas sama este ja samat virheet. Sitten tultiin perään kakkos este toiselta puolelta vain. Imbu tuli toiselle esteelle vähän liian lähelle mutta ensimmäiselle esteelle tuli hyvä paikka. Ja voi että se Imbun hyppy! Itsellä kädet toimi taas hypyissä onneksi. Tultiin taas samalla lailla ja taas ensimmäinen este onnistui paitsi että hyppäsi ekalta esteeltä taas sivusta. Imbu kääntyi heti toisen esteen jälkeen jyrkästi oikealle joten siinä kohtaa sai olla tarkkana että minne pitää mennä.


Sitten Vaihdettiin kierros ja tultiin samat eseet mutta toisin päin. Eli ensin kakkonen ja sitten kolmonen. Hypyt ihan onnistuivat mutta silti tuli taas samat virheet kuin aijemminkin. Eli toiselle esteelle tuli hyvät paikat ja kolmannelle esteelle liian sivuun ja sen vuoksi liian lähelle. Tätä mentiin taas pari kertaa.

Sitten vaihdettiin taas kierros ja tultiin koko rataa vain kerran. Eli ensin puomit laukassa jonka jälkeen toiselle ja kolmannelle esteelle. Laukkapuomit menivät ihan päin honkia, kuten videolta varmasti huomaa! Mutta kaikesta huolimatta kaareva linja menikin ihan hyvin.
 Sitten enää loppuravit ja tunti olikin siinä

Myönnän että tekstiä oli todella niukasti sillä tunnilla ei oikein tapahtunut mitää niin erikoista. Koko ajan samat virheet toistuivat. Sain kuitenkin sellaisia kehuja Annikalta että minun esteistunta on sopivan tasainen ja rauhallinen. Hyvä niin! :)
Huomenna tulee heti seuraava postaus tiistain valmennuksesta että pysytään aikataulussa sillä leiriin ei ole kuin ihan pari päivää ja suunnitelmissa on että postaan heti päivän tapahtumat illalla. Tietysti voi olla että postaukset tulevat leirin jälkeen että videotkin saadaan kasaan. Kuitenkin kirjoittelen tapahtumat jo luonnoksiin! :)
Leiriltä ei uuten saada ollenkaan ratsastuskuvia tai videoita kameralla koska olemme ainoat leirillä ja kaikki samalla tunnilla! Joka tapauksessa kypääräkamera tulee mukaan ja on joka tunti päässä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla