keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Alavuden maastoesteleiri 2/4 - Rataesteillä

Eli Lauantai aamuna mentiin rataesteitä. Menin Veeti- nimisellä latvian urheiluhevosella joka oli suoer ihana! Vähän laiska ratsastettaessa ja karsinassa luimi muttei kuitenkaan tehnyt mitään ja tunnillakin meni ihan reippaasti kun moottorit vain käynnustyi! :D
Aluksi taas verryteltiin itsenäisesti heppoja käynnissä, laukassa että ravissa. Heppa oli vähän tahmea koko tunnin mutta liikkui kuitenkin eteenpäin ihan hyvin. Tehtiin sellaista tehtävää, että ravattiin heppojen kanssa päätyvoltti jonka aikana väistettiin niitä ulos päin ja sen jälkeen kevyessä istunnassa uraa pitkin reippaalla ravilla. Sen jälkeen tultiin pystyä pääty- ympyrällä kolme kertaa putkeen joka oli n. 60cm. Aluksi mun virheenä oli että käänsin esteelle liian aikaisin ja esteen jälkeen Veeti ei meinannut kääntyä ulkopohkeesta. Kuitenkin parin kierroksen jälkeen kun este oli nostettu 70cm korkeuteen. Alkoi ihan jo onnistuakkin!Sen jälkeen tultiin putkeen kolme kertaa pystyn. Kahdella ensimmäisellä kierroksella Veeti otti ristilaukoille ympyrän lopussa muttei viimeisellä kierroksella ollenkaan.
Sitten tultiin kapeaa estettä joka sekin oli 60cm jonka jälkeen käännettiin koko rata leikkaa linjalla olevalle 60cm okserille ja siitä uudelleen kapealle. Veeti tuli kaikki kierrokset ja hypyt kapelle hyvin kuin myös okserille. Veetillä oli niin iso hyppy että meinasin aina vähän valahtaa kaulalle. Onneksi pääsin kuitenkin nopeasti pystyyn!
Sitten tultiin sama rata mutta uudelleen kapea ja kolmen askeleen linja. Linjan kolmas este oli normaali pysty, mutta poikkesi siitä siten, että alla oli laatikko joissa hajoja päällä vähän kuin risuesteitä.

Aluksi kaikki muut esteet menivät ihan hyvin, mutta linjalle Veeti oli vähän liian laiska. Taisi ensimmäiseen kolmen väliin tulla neljä ja toiseen väliin ihan se kolme. Eli enemmän poweria. No toinen kierros onnistui ihan hyvin ja mentiin tätä tehtävää taas pari kertaa. Sitten vaihdettiin tehtävää, että tultiin kapea, linja, okseri ja pysty. Ensimmäiselle kierrokselle kapea meni hyvin, myös linjalle taisi tulla ihan kolme askelta. Okserille käänsin liian aikaisin joten kielto. Sen jälkeen vain uudestaan ja paremmalla lähestymisellä. Kaikki meni hyvin okserille ja vielä sen jälkeen pysty johon tuli toosi iso hyppy. Pyysin saada hypätä esteen uudestaan ja Veetillä oli ristilaukka joten hetken aikaa meni saada se pois! :D Sitten tuli taas iso hyppy mutta olkoot... Taas tätä tehtävää tultiin muutaman kerran ja esteet oltiin korotettu 80cm korkeuteen. Videoita tehdessä yksi video hukkui jonnekkin mutta voi olla että siinä olisi ollut vain multa yksi rata joten ei se nyt haittaa. Jossu kuvasi omalla kypäräkamerallaan minua ja minä häntä, joten saatiin yhdeltä tunnilta kaksi videota ja otettiin shcreen shot kypäräkameran videolta niin saatiin myös vähän kuvia. Ehkä vähän huonolaatuisia...
Kaverit oli koko päivän mulle että illalla sitten saat tippua maastoesteillä että tulisi 100% täyteen tippumisista sillä rataestetunnilla Jossu, Iina ja Anni tippui selästä. Iinalla oli kyllä aika pahan näköinen tippuminen muttei onneksi kellekkään käynyt mitään!


Hetken päästä lähdettiin katselemaan maastoesteitä ja muutenkin maastoa ja Hiltsu kertoi oleellisimmat asiat kenttäratsastuksesta. Pakko sanoa että tuli jo sellainen tunne niiden esteiden jälkeen että musta ei ikinä tule kenttäratsastajaa! Kumma kyllä kuinka se mieli voikaan muuttua! :DMitähän illan maastoestetunnilla kävi?  Tipuinkohan? ;)

2 kommenttia:

  1. Ihan huippuidea että kuvasitte toisianne! Oli varmasti kivaa saada rutiinia vähän isommilta esteiltä!

    VastaaPoista

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla