torstai 30. huhtikuuta 2015

Alavuden maastoesteleiri 3/4 - Maastoesteet here we go!

Tosiaan illalla lähdettiin maastoilemaan. Voin sanoa vain omalla kokemuksella että maasto esteet on ihan huippulaji! Lähdettiin tallilta kävelemään kohti metsää eikä kumma kyllä mua jännittänyt yhtään! Sitten ravailtiin pitkä kivitie ja Veeti meinasi vähän pölläillä! :D
Kun viimein päästiin metsään alkoi pieni jännitys tulla esiin. Ei kuitenkaan suuri!
Ensiksi tultiin ravilähestymisellä koivuista tehtyä tukkia. No Veeti päätti tulla heti laukassa mutta eihän se mitään! :D Sen jälkeen tultiin taas tukkia molemmista suunnista ja nyt laukassa. Veeti teki ihan hyvät hypyt molempiin suuntiin vaikka laukka ei meinannut pyöriä oikein kunnolla.


Sitten tultiin tikapuu este. siihenkin tuli ihan hyvä lähestyminen vaikka tulikin aluksi vähän tahmeaa laukkaa. Sen jälkeen jatketteen tikapuulta loivaa mäkeä ylös. No Veeti hyppäsi hyvin tikapuun ja laukka hieman hiipui ylämäkeen mutta pohkeillahan sen sai korjattua.
Sen jälkeen vaihdettiin paikkaa eli tultiin toinen koivutukki jonka jälkeen jatkettiin hieman alamäkeen laskevalle mäntypystylle, joka oli hieman kurvin takana. Veeti laukkasi hyvässä tempossa ensiksi koivutukille jonka jälkeen mäntypystylle tuli iso hyppy ja hyvä paikka. Eli  ihan hyvä hyppy! :D


Seuraavaksi saavuimme seinälle, joissa oli ihan järjettömät johteet! Ensiksi hyppäsimme esteen toiseensuuntaan, jonka jälkeen ravin kautta käyntiin ja tiukka kurvi takaisin ja este uudelleen. Yllätys yllätys sekin este meni hyvin molempiin suuntiin!
Sitten tultiin kerran ehkä parasta estettä ikinä! Eli tultiin portaita. Ensimmäinen porras joka oli pienempi kuin toinen tuli hyvällä hypyllä sisään ja itsekkin pääsin hyvin hyppyyn mukaan ja toiselle portaalle tuli myös hyvä ponnistuspaikka ja itsellä jalat heitti vähän taakse ja itse lähtin valahtamaan kaulalle. Portaiden väliin tuli yksi askel.


Sen jälkeen käveltiin takaisin parkkipaikalle ja lähdettiin takaisin tallille.
Veetillä oli HIEMAN energiaa! :D Välillä se meinasi laukkailemaan mutta sain pideltyä sitä sitten ihan hyvin...
Myöhemmin illalla alettiin vikeltämään ja vikellettiin Veetillä. Se oli ihan super ihana! Hiltsu kertoi vikellyksestä vähän yhtä sun toista. Hiltsu kertoi vikellysvarusteista myös.
Sen jälkeen mentiin maneesiin ja Hiltsu opetti ensin miten vikellyksessä mennään selkään. Minä olin koekaniini. :D Itse asiassa se on aika helppoa! Yhden testikierroksen jälkeen Hiltsu näytti helpoimmat liikkeet, joita me myös saimme kokeilla. Liikeitä oli perusistunta, mylly, saksityaitto, heitto, kupertkeikka ja (seisonta?)
Videolta näette sitten tarkemmin, miten minulla meni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla