sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Alavuden maastoesteleiri 4/4 - Vesiesteelle!

Eli sunnuntaina olikin viimeinen tunti Alavudella. Mentiin putkeen maastoesteitä kaksi tuntia ja otettiin taas samat hevoset kuin edelliseäkin päivänä. Menin siis Veetillä jälleen.
Lähdettiin taas tallilta ja tällä kertaa hevoset eivät olleet niin villejä mennesäkään maastoon kuin edellisenä päivänä. Ravailtiin taas sama hiekkatie ihan metsään asti.
Ensimmäisenä otimme taas koivupystyn laukassa jonka jälkeen käännettiin heti taas takaisin ja hypättiin se uudelleen. Sinä päivänä sain Veetin jotenkin paljon reippaammaksi eikä se ollut sellainen mato kuten muina päivinä.
Sitten tultiin tikapuut jonka jälkeen jatkettiin seinälle. Veeti tuli taas hyvällä hypyllä tikapuulle ja jatkoi hyvässä tempossa mäkeä ylös ja hyppäsi hyvin seinän. Tätä tehtävää mentiin vain kerran joten mitään suurempia ongelmia ei ole mainittavissa.


Matkan aikana hypättiin kertaalleen pieni koivutukki. Lähdettiin hiekkamonttuun hyppimään vesiesteitä ja voi vitsi kun sielä oli jyrkkiä mäkiä! Menimme vähän loivempaa mäkeä alas monttuun mutta oli sekin jo aika jyrkkä! Eli tulimme haudan johon piti tulla ravissa mutta Veeti kieltäytyi siihen ja sain tulla heti suoraa laukassa. Välillä tuli vähän taas isompia hyppyjä mutta muuten hypyt onnistuivat ihan hyvin. Tultiin sellaista värikästä kolmion mallista estettä joka oli oikeasti aika värikäs! :D Sen esteen jälkeen tuli loiva alamäki ja kaarros jonka takana oli sitten vielä tukki. Nämäki esteet onnistuivat hyvin! :)
Sen jälkeen kävimme alempana ja menimme kaikki muutamaan kertaan vesiesteen kaikista eri suunnista.
Ensin menimme liuskasta alas veteen kävellen jonka jälkeen mentiin ravissa omalla vuorollaan. Yhdessä vaiheessa Veeti meinasi lähteä kaverin perään! :D

No onneksi ei se kauas ehtinyt livistää! Mun vuoro olikin jo pian ja tultiin siis sillä lailla että sai valita tuleeko ravissa vai laukassa veden, jonka jälkeen oli pakko nostaa laukka ja tulla sama värikäs este mikä aikaisemminkin jo hypättiin. Tosin nyt se tuli ylämäkeä vasten. Tulin veden laukassa mutta puolessavälissä vettä joka tapauksessa se otti raville ja ravasi puolet vedestä. No heti vain laukka takisin ja esteelle ja laukka hieman hyytyi ylämäkeen mutta sain silti hyvän paikan esteelle.Veden jälkeen tultiin penkkiä. Sellainen tosi värikäs este myös joka oli aika vaikeaan suuntaan hypättävä. Nimittäin jos vähäkin hyppäsit sivuun niin jo oli metsä edessä. Ja toinen haastava sia että se oli vähän alamäkeen. No kierrettiin sellainen pieni metsä että saatiin hyvä lähestyminene esteelle ja kaikilla meni ihan huippu hyvin se este!
Lähdettiin sen jälkeen toiselle esteelle joka oli koko maastoleirin suurin este. Eli normaali "laatikko" mallinen este joka vastasi rataesteillä 80cm okseria. Eli ihan kivan kokoinen! :D
No Veeti ensin kauheasti kyttäili estettä ja jotenkin siinä vaiheessa alkoi hieman mietityttää että mitä jos se nyt sille esteelle kieltää. No itse muutuin päättäväiseksi ja ajattelin että siitä esteestä mennään yli vaikka mikä olisi! No ylihän siitä mentiinkin ja oli ihan super hieno! Olin kyllä tyytyväinen.


Sen jälkeen tultiin portaat ensin ylös laukassa jonka jälkeen hypättiin tukki sekä takaisin taas tukki ja portaat. Sitöä tehtävää mentiin pari kertaa ja voi että ne portaat alas tuntui oudolta! :D Hypyt meni kuitenkin hyvin! Enkä tipahtanut enää portaita ylös tullessani niin paljon kaulalle.
Sen jälkeen vielä sama tehtävä plus tikapuu este. No rata meni samalla tavalla paitsi tikapuille tuli toosi kaukaa hyppy ja kaviot kolahti mutta yli päästiin! Jes! :D
No eikun uudestaan suoraa tikapuu esteelle ja tällä kertaa onnistui paremmin. Se olikin sitten viimeinen maastoeste minkä menin leirillä.


Lähdettiin tallille ja syötiin päiväruoka jonka jälkeen lähdettiin kotiin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla