maanantai 6. heinäkuuta 2015

Cavallon kesäleiri: päivä 1- Avotaivutuksia ja kolmen sarjaa


Maanantaina alkoi Cavallon leiri ja Jossu oli edellisiltana tullut meille yötä ja leirille tuli meidän kyydissä.
Tallille saavuttiin n. 9.10 vaikka leiri alkoikin vasta 9.30. Ei oltu siltikään ensimmäisinä!
Kun kaikki oli saapunut leirille, jaettiin hevoset ja tunnille. Aamulla menimme koulua ja menin Simolla. Teimme ensin volttikahdeksikkoa. Simo liikkui reippaasti mutta välillä vähän liiankin reippaasti ja siitä tulikin sanomista. Mulla lähtee välillä sisäjalka vaeltamaan taakse joten siinä sai olla tarkkana että sai sisäjalan enemmän eteen kuin taakse. Simo kuitenkin kuunteli apuja ja pohjetta hienosti!


Sen jälkeen lisättiin vielä laukka pääty- ympyrä päätyyn. Huomasin heti että oma lantio liikkui Simon avulla enkä minä itse tuuppinut sitä eteen päin! Käynnissä toki minulle sanottiin siitä että lantion pitäisi keinua hevosen johdosta ja pohkeet ovat nopeat. Välillä Simosta kuitenkin huomasi, kuinka se lähti punkaamaan ulos päin.


Sitten tehtiin avotaivutusta. Huomasin varsinkin tämän tunnin jälkeen että avot ovat heikkouteni. Ensimmäisellä kierroksella Simo melkein lähti tekemään avoa mutta lopulta sekin muistutti pohkeenväistöä! Oikeassa kierroksessa Simo teki asiat oikein mutta vasemmassa kierroksessa meinasi olla vähän vaikeuksia.

Sitten tehtiin vielä loppuun laukka pitkällä sivulla uraa pitkin ja samalla aseteltiin sisäänpäin. Tehtiin tätä tehtävää molempiin suuntiin ja joka kerralla saatiin kehuja! Hieno Simo!


Illalla menimme esteitä ja kuten otsikosta huomaa, menimme kolmen sarjaa. Tällä tunnilla menin Vertillä. Menimme maneesissa inhottavan sää vuoksi. Oli hieman kuuma ratsastaa! Alkutunti ei alkanut ihan reippaimmissa merkeissä ja itseäkin alkoi laiskotella.
Heti kun aloimme tekemään pääty- ympyrää jonka aikana hypättiin yksittäinen puomi. Molempiin suuntiin Vertti meni ihan hyvin enkä ainakaan itse huomannut mitään suurempia puolieroja. Välillä ulkoavut olivat hukassa ja käännöksistä tuli neliön malliset. Kun puomeja tultiin pariin kertaan niin huomasi ettäVerttikin alkoi olla jo ihan reipas

Sen jäkeen tultiin hyppyjä sarjalle ja ensimmäinen este tultiin ravilähestymisellä ja sen jälkeiset puomit laukassa. Vertti tuli hyvin ravissa esteelle ja nosti laukat napakasti puomeille. Meinasi vain itsellä vain vähän tasapaino pettää. Oli vähän vaikeaa tulla ravissa esteelle kun eii sitä ole tehnyt pitkään aikaan! Taidettiin viimeksi viime syksynä tehdä ravilähestymisiä esteille.


Vähitellen kaikki loppitkin puomit ousivat esteiksi ja korkeus nousi. Kaksi ensimmäistä estettä olivat pystyjä ja viimeinen okseri. Esteet taisivat olla jonkun 60cm korkuisia.Vertti tuli hienosti suorana heppana sarjalle ja vauhti pysyi hyvin samana koko sarjan ajan. On sen kanssa vaan kehittynyt!
Muutaman hyppykierroksen jälkeen Annika käski nostaa jalustimet kaulalle ja tulla esteet. Sarja meni aika hyvin ilman jalustimia! Tultiin tätä molemmista suunnista pari kertaa enkä suurempia eroja huomannutkaan vaikka menimme ilman jalustimia.

Sitten taisimme tulla vielä yhden kerran jalustimien kanssa sarja ja se sujui taas ihan hyvin. Jatkoimme sitten ravissa työskentelyä ja opulta käyntiin ja pitkin ohjin loppukäyntejä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla