tiistai 7. heinäkuuta 2015

Cavallon kesäleiri: Päivä 2- Istuntaharjoitus ja pientä rataa

Aamulla oli istuntatunti ja menin Röllillä. Ensiksi laitoimme kumipallot istuinluiden alle ja tarkoitus oli istua tasaisesti molempien istuinluiden päällä. Aluksi aloitimme käynnissä ja ravissa työskentelyn luonnollisesti harjoitusravissa. Pallojen kanssa teimme voltteja ja ympyröitä ravissa. Annika kertoi, mitä istunnassa oli korjaamista. Sen jälkeen otettiinkin jo pallot pois. Sen jälkeen täytyi miettiä kumpi istuinluu tuntui painavemmalta.

Pallojen jälkeen Annika asetteli maneesin pitkien sivujen keskelle yhdet maapuomit. Tarkoitus oli ravata puomien yli ja ennen puomien ylittämistä piti päättää kummalla jalalla hevonen astuu ensin yli ja säädellä askelta sen mukaan. Aluksi tämä oli vaikeaa, mutta huomasin, että vasemmassa kierroksessa Rölli astui puomin yli helposti vasemmalla jalalla. Siksi osasin valita vasemman jalan. :D

Lopuksi laukkasimme pääty-ympyrällä ja harjoittelimme istuntaa laukassa. Laukannoston jälkeen sisäkäsi nostettiin sivulle ja sen avulla istui keskellä satulassa. Samalla täytyi miettiä, että sisälonkka on tarpeeksi edessä.


Iltapäivän tunnilla ratsastin Vertillä. Teimme pientä rataa. Aluksi tulimme ravissa kavaletteja ja nostettiin laukka ja laukattiin puomin yli. Laukattuani puomin yli, Vertti otti tosi helposti raviin, jonka vuoksi tehtävä ei aina onnistunut kovin hyvin. Sen jälkeen tultiin koko tehtävää laukassa. Se sujui hyvin.

Myöhemmin puomi nostettiin pystyksi. Aluksi tulimme tehtävää molemmista suunnista. Välillä Vertti tuli hieman pohjaan, koska linja oli lyhyt kuudella askeleella ja turhan pitkä viidellä. Korjaamista siis oli koko ajan. Yritin tulla linjan viidellä, mutta se tosiaan oli liian pitkä, joten kannatti tulla mieluummin kuudella askeleella. Tätä tehtävää tultiin myös muutaman kerran toisesta suunnasta.
Myöhemmin rataa tultaessa kavalettien tilalle jätettiin vain yksi korkeampi sokerinpalaeste. Ensin tulimme rataa siten, että hypättiin sokerinpalaeste-pysty linja, jonka jälkeen käännettiin oikealle ja käännettiin lävistäjänmallisesti toiselle pystylle. Sitten vielä päädystä pitkä tie kolmannelle esteelle.
Rata onnistui Vertin kanssa ihan hyvin. Välillä Vertti taisi tulla pohjaan, muttei kuitenkaan ottanut puomia koskaan alas.

Tunti oli kokonaisuudessaan ihan onnistunut.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla