lauantai 18. heinäkuuta 2015

Irtoestetunti Pandalla- rataharjoituksia


Olin perjantaina varaamallani irtoestetunnilla Cavallossa. Toiveena oli että olisin saanut mennä tallin uudella hevosella Kaapolla tai Pandalla. Varmempaa tosin oli että saan tunnille pandan ja niinhän siinä kävi.
Paarmoja oli todella paljon tullut edellispäivien aikana joten meinattiin hypätä maneesissa mutta pihalla kuitenkin tuuli sen verran että paarmat häipyivät ja pystyimme hypätä ulkona.
Laittelin Pandan valmiiksi tunnille.Aluksimme teimme aika simppelin verkan eli ravailtiin ympyröillä koko ajan työstäen hevosia. Panda tapansa mukaan kyttäili ja oli aluksi aika jännittynyt. Verkan jälkeen tulimme kaarevan linjan ensimmäistä estettä pelkästään. Myöhemmin tulimme koko linjaa ensin puomeilla jonka jälkeen nostettiin esteiksi. Panda tuli mielestäni tosi hyvin joka kerta esteille. Kommenttia satiin että Panda oli hieman tahmea ja itse käänsin vartaloa hieman ulos päin. Taas on siis korjaamista! Niin ja nyt kun kuvia katselee niin ohjat olisi voiniut olla hieman tiukemmat...
Sen jälkeen tultiin vasemmasta kierroksesta pelkästään portti. Panda laukkasi mielestäni hyvin joka kerta esteelle. Ensimmäisellä kerralla Panda ei millään meinannut vaihtaa laukkaa portin jälkeen. Toisella kerralla sitten Panda vaihtoi hienosti esteen päällä laukan mutta vähän sai kannuksilla napsuttaa.


Tämän jälkeen tultiin toista linjaa. Minun piti tulla 5 laukalla mutta ensimmäisellä kerralla Panda oli hieman laiska niin 6 askeltahan siihen väliin tuli. Toisella kerralla kun tsemppasi Pandaa vähän enemmän eteen niin 5 selvittiin- ja kaikki muut kierrokset myös.

Ennen rataa tulimme vielä yksittäistä okseria joka tultiin siis kaarevasti uralta. Ensimmäisellä kierroksella tulimme hieman pohjaan koska käänsin esteellee vähän liian aikaisin. Toinen kerta onnistui jo paremmin.


Sitten tulimme jo rataa. Ensimmäinen este oli portti jonka jälkeenkäännettiin koko rata leikkaa linjalla olevalle esteelle. Sen jälkeen suora linja. Tämän jälkeen okserille joka oli sokerinpaloista rakennettu. Sitten vielä kaarevalle linjalle. Ensimmäinen este meni vähän pipariksi sillä Pandaa häiritsi Paarma jossain syvällä kainalossa. Toinen este meni paremmin. Tosin esteen jälkeen laukka ei vaihtunutkaan ja tulin linjalle väärässä laukassa mutta laukka vaihtui onneksi heti linjan ensimmäisen esteen jälkeen. Okserille tuli vähän pohjaan mutta laukka vaihtui taas esteen jälkeen hyvin ja viimeinen kaareva linja meni tosi hyvin.


Koko porukan ratojen jälkeen tultiin vielä uusintarata. Ensiksi portti jonka jälkeen käännettiin perusradan toiselle esteelle taas. Tämän jälkeen käännettiinkin ensimmäisen linjan toiselle esteelle. Sitten vielä sokerinpaloista rakennettulle okserille ja viimeiseksi radan kaarevalle linjalle. Taisin olla ainut joka sai uusinnasta puhtaan radan. Jess! :D
Minua on ärsyttänyt tuntsareista lähtien kun otan aina varman päälle ja teen isot tiet uusinnassakin! Nyt oikeasti uskalsin tehdä pienet tiet koska ollaan ihan vain kotitreeneissä ja nyt täytyy sitten vaan kisoissakin ottaa se riski ja tehdä pienet tiet! Niitä odotellessa siis. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla