torstai 23. heinäkuuta 2015

Super Fest!

Lauantaina olin taas ratsastamassa estetunnilla. Tällä kertaa Siirilässä. Toivoin Festiä tunnille ja sillä sitten hyppäsin. Fest oli taas super heppa!
Alkutunnista oli taas perus verkka eli pääty- ympyröillä työskentelyä. Aloitimme taas ravissa ja Fest liikkui todella hyvin. Heti kun oman pepun alle hevonen oli avuilla, sai alkaa laukkailemaan. Fest oli alkuun hieman laiskahko, mutta kun pitkällä sivulla antoi sen laukata niin se polki hyvin omilla takajaloillaan.
Verkan jälkeen tulimme todella pientä ristikkoa joka oli pitkällä sivulla. Vaikka este oli todella helposti lähestyttävä niin en vain löytänyt paikkaa ja tulimme sitten pohjaan siihen...


Sen jälkeen tulimme lankkuestettä joka oli sijoitettu lävistäjä linjalle. Ja taas pohjaan! Käänsin ehkä hieman liian myöhään koska suoristaminen jäi vähän myöhäälle! :D Yli joka tapauksessa mentiin!
Sitten vielä yksittäisenä linjaa. Hypyt eivät tähänkään onnistuneet kamalan hyvin mutta selvittiin ja heppa oli ihan ok. Sitten rataa.
Ensimmäinen este oli okseri. Toinen este oli pysty jota hyppäsimme ihan tunnin alussa. Kolmas oli lankkueste, neljäs ja viides olivat linja. Neljäs este pysty ja viides okseri. Linjalta käännettiin vielä ensimmäiselle esteelle eli okserille. Aika simppeli rata siis kyseessä. Korkeudet eivät olleet alussa huimat. Jotain 60cm.

Rata alkoi mielestäni hyvin. Ensimmäiselle esteelle nappiin paikka ja laukka vaihtui ihan hyvin. Kolmaskin este ihan onnistui hyvin. Linjalle tulin mielestäni alkuun kuudella askeleella ja väli oli ehkä vähän liian pieni. viimeiselle okserille tuli taas hyvin. Radassa ei mielestäni ollut kamalasti suuria virheitä.
Toisella kerralla rata onnistui ihan samalla lailla mutta linjalle tulin viidellä askeleella. Korkeus oli 70-80cm.


Kolmannella kerralla vaihdettiin järjestystä ja minä tulin toisiksi viimeisenä. Nyt esteet olivat jo sitä 80cm luokkaa. Taas ensimmäiselle ja toiselle esteelle tuli hyvin. Kolmannelle esteelle käänsin ehkä askelta liian aikaisin mutta sain joka tapauksessa hyvän paikan. Linjalle otin taas viisi askelta ja se oli mielestäni juuri sopiva määrä Festille. Viimeiselle okserille taisi tulla hieman pohjaan muttei mitenkään kamalan paljon. Tuon viimeisen okserin jälkeen tajusin että ehkä käännän sen pikkutien loppuun sillä taisin tulla hieman vinossa esteelle ja olisi ollut vaikeampaa mennä suoraan törmäämättä esteeseen! Fest sitten kääntyi nopeammin mitä unohdin ja minähän siellä sitten horjadin. En onneksi tipahtanut! :DLoppuun tulimme vielä kerran linjaa. Sain ensimmäisellle esteelle hyvän paikan joten koko linja onnistui super hyvin! Ehkä vähän kaukaa tulin mutta Fest venyi hyvin! Ainakin Hellu kehui!

Alkutunnista mulla ei tosiaan ne paikat osunut kohdilleen ja oikeasti ihmettelin kun en yhtään nähnyt paikkoja. Onneksi esteiden noustessa ja vauhdin löytäessä näin vähän niitä paikkojakin esteille!

Tämä oli aika hauska kuva! :D
Otimme loppuun vielä monta kierrosta ravia jonka aikana Hellu kertoi omat mielipiteet tunnista. Sain aika hyvää ja iloista kommenttia koska Hellu sanoi että Fest oli joka kerralla tosi hieno ja sen kanssa löytyi hyvä ratatempo ja hypyt onnistui joka kerta! Siitä olin aika yllättynyt että Hellu sanoi minulla menneen parhaiten koko tunti Festin kanssa! En sitten tiedä tarkoittiko se sitä että parhaiten tunti kaikista Siirilän tunneista?
Annoimme hevosten kävellä vielä jotain 10min. Sen jälkeen hoitamaan heppa talliin ja kotiin!

Hyppykuvia en ole vieläkkään saanut joten kuvia oli todella huonosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla