maanantai 24. elokuuta 2015

Kauden ensimmäinen valmennus uudella hevosella!


Cavallossa on jo jonkin aikaa ollut yksi tyhjä karsina. Mutta maanantaina siihen karsinaan saapui uusi asukki! Nimittäin Kaapo jolla menin esteitä viime tunnilla Siirilässä! Oli ihana kokeilla miten Kaapon kanssa tuo koulutuuppailu sujuu.Alkutunnista tietysti käveltiin ja ravailtiin. Kaapon käynti ja ravi oli niin ihanan lennokasta tietyllä tavalla! Olen aikaisemmin ratsastanut hevosia enemmän kädellä kuin jalalla ja nyt varsinkin Kaapon kanssa sen huomasi! kokonaiset puoli tuntia oli vielä hevoseen tutunstumista ja huomasin että Kaapon kanssa täytyy olla ulkoavut todella hyvät tai muuten punkasi aika paljon ulos.
Tosiaan alkuverrytelyiden jälkeen alettiin laukkailemaan. Arvatkaa oliko Kaapon laukka ihanaa? No oli!! Kaapon laukassakin oli niin ihana istua kun se oli niin tasaista! Tein taas voltteja normaalisti ja välillä Kaapo teki pieniä spurttejakin! Laukassa mun piti miettiä että Kaapon ulkolavan pitäisi olla enemmän voltin sisälläpäin. Ja tämän teki siis vaikeaksi se että Kaapo on niin herkkä suusta että kättä ei saa paljonkaan käyttää vaan enemmän niitä pohkeita. Onnistuttiin monta kertaa ja niistä sitten saimme tietysti kehuja!


Pienen tauon jälkeen aloimme tekemään loivaa kiemurauraa ja molempien lyhyiden sivujen päässä piti tehdä n. 12 metrin voltti. Susa kysyi multa ravaillessani harjoitusistunnassa että onko sielä vaikea istua nimittäin Kaapon ravi näyttää aika joustavalta ja isolta. Vasasin sitten että onhan täälä vähän, niin Susa antoi minun keventää ettei veren maku tule suuhun nimittäin vatsalihakset joutuvat Kaapon ravissa tosi kovalle! Susa on muuten varmaan ensimmäisiä ihmisiä joka kehui mun istuntaa nimittäin hän sanoi että pysyin todella hyvin sielä satulassa kiinni! Toinen ohje oli että Kaapon kanssa ne käännökset saisi olla aika loivia koska Kaapo on niin nuori ja hutera vielä. Tehtii loivaa kiemurauraa molempiin suuntiin enkä huomannut niinkään puolieroja.Tämän jälkeen teimme laukkaympyräitä niin että laukka nostettiin ympyrän puolesta välistä lalaukattiin pari kierrosta jonka jälkeen laukannostopisteessä raviin ja puolet ympyrästä vielä ravia. Joissain tapauksissa sai tehdä vielä kokonaisen raviympyrän. Susa kehui minua ja Kaapoa paljon laukannostoista mutta musta tuntui että mä näytin aivan kamalalta joka laukannostossa... No ehkä mä en sitten kuitenkaan näyttänyt. Näissä lakoissa oikeastaan vasta aloin tajuta sen että enemmän pohkeita, vähemmän käsiä ja silloin Kaapo alkoi mennä kaulasta pyöreämmäksi. Menimme monta laukkaympyrää putkeen sen vuoksi että se onnistui niillä kerroilla niin hyvin!
Sitten teimme vielä loppuraveja ja harmikseni niistä ei ollut yhtään kuvaa. :( Kaapo meni nimittäin niin nätisti! Se oli niin ihanan pyöreä ja kulki oikeasti niin ihanasti! Suurimmaksi osaksi tuntihan oli sitä pää ylhäällä meinkiä mutta onneksi aloin tajuta sitä oikeaa ratsastusta!
Susalta ainakin sain paljon kehuja ja juuri noista loppuraveista- ja laukoista, kuin myös siitä mun istunnasta! Susa sanoikin että kyllä mä pääsen vielä kunnolla kehittymään Kaapon kanssa noissa valmennuksissa! Saa nähdä... Ehkä toi valmennuskerta jäi vain tuohon yhteenkertaan mutta voihan se olla että mä pääsen sillä noihin valmennuksiinkin! Oli se kyllä sen verran ihana että onhan sen kanssa pakko päästä vielä toistekkin ratsastamaan! <3

1 kommentti:

  1. Sinut on haastettu: http://blogi.tuulian.net/2015/08/liebster-award.html :D

    VastaaPoista

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla