maanantai 28. syyskuuta 2015

Koulutunti Pandalla

 Perjantaina menin taas koulutunnin Pandalla. On kiva kun pääsen menemään nyt näin paljon Pandalla ja kehittymään sen kanssa! Aluksilämmittelimme hevosia normaalisti käynnissä ja ravissa ja Panda tuntui aika jäykältä.
Alkulämmittelyjen jälkeen teimme ensin kolmikaarista kiemurauraa ja Panada oli vielä tosi jäykkä eikä oikein asettunut kunnolla. Lopulta Panda alkoi hieman pehmetä kaulasta ja kulki rennommin.


 Seuraavaksi teimmekin 'päätehtävää', eli käänsimme M:ästä kohti keskihalkaisijaa ja teimme niin suuren voltin S:ään kuin pystyimme ja jatkoimme taas keskihalkaisian loppuun ja käänsimme oikealle.
Tämältä tehtävä siis kokonaisuudessa näytti:


 Tähän suuntaan Panda oli hieman laiska ja jäykkä vähän joka puolelta eikä asettunnut kunnolla oikealle. Syy oli suurimmaksi osaksi se että juuri kyseistä päätyä mihin kuului ratsastaa niin on se Pandan mörköpääty. Lopulta sain sen mielenkiinnon vähän muualle ja se alkoi rentoutumaan ja vähän liikkua eteenkin! Tulin sitten vielä kerran saman tehtävän niin että käänsin C:stä keskilinjalle, tein voltin jne.
 Vasempaan suuntaan Pandaa oli paljon paljon helpompi raststaa! Se liikkui omalla moottorilla tarmokkaasti eteenpäin ja oli niin rento ja hieno! Tästä suunnasta saimmekin melkein joka kierroksella kehuja! Vielä jos sen Pandan turvan saisi hieman alemmas eikä kulkemaan pää ylhäällä... Nyt on tulossa taas koulu että estekisoja ja Panda on se varma valinta molempiin lajeihin! Koulukisoissa pappaa saakin lämmitellä aika kauan että rentoutuisi ja lämpenisi kunnolla.
 Edellisen tehtävän jälkeen otettiin laukkaa ja teimme ihan normaalisti pääty- ympyrän laukassa ja S:ssä raviin. Sain tehtyä hyvät tiet ja Panda oli ihanan rento mutta pääty- ympyrän jälkeen rikkoi raviin. Tehtiin tätä laukkatehtävää moempiin suuntiin ja jos ensimmäistä kertaa ei lasketa mukaan niin Panda laukkasi tosi kivasti ja reippaasti. Toki aika pitkänä ja matalana välillä... Sen takia minun pitikin vähän 'koota' sitä enemmän laukassa ja lopulta Panda kulki ihan kivasti. Ei enää niinkään pitkänä ja matalana!
 Laukkojen jälkeen teimme vielä vähän askeleen lyhennyksiä ja pidennyksiä ja Panda oli taas todella kuuliainen ja kuunteli apuja hyvin! Lyhensi ja pidensi askelia kun käskin.
Oikeasi tähän hevoseen sai olla ihan tyytyväinen! Nyt on taas tullut kunnolla motivaatiota treeenata kun alla on hevonen jonka saa harjoittelun tuloksena näyttämään tosi hienolta! Treeniä, treeniä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla