maanantai 14. syyskuuta 2015

Pandalla onnistunut estetunti


Talliin onkin jo saapunut yksi uusi poni. Malla- niminen poni! Poni on hypännyt edellisen omistajan kanssa 80cm ratoja ja kyseessä on todellinen esteponi! En ole vielä päässyt ratsastamaan sillä mutta Annika sanoi että "joudun" menemään ponilla! :D Poni on oikea estetykki ja tuo mukavaa vaihtelua!Minulla oli ollut kovat suunnitelmat, että kisaan Fabella koulua ja Pandalla esteitä. Faben sairastelun takia menin Vertillä paljon ja se oli vähän niinkuin varalla minun valmennushevosena. Tarkoituksena oli kuitenkin jatkaa Fabella sitä koulutuuppailua. Nyt kuitenkin olen edelleen siiä tilanteessa että en yhtään tiedä kenen kanssa sitä koulua kisaisi. Päätimme Annikan kanssa että kokeilen käydä Pandan kanssa kouluvalmennuksissa ja sillä sitten alan varmaankin kisailemaan sitä koulua jos kaikki onnistuu.


Pallokorva! :D <3

Kuitenkin näiden alkuselittelyiden jälkeen päästään asiaan eli eilen oli viimeinen hyppykerta kuukauteen ja pääsin viimein hyppäämään Pandalla. Aloitimme ravailemalla ja tekemällä pääty- ympyröitä, joiden aikana ylitimme kaksi puomia. Saman teimme laukassa. Ravissa ja laukassa puomit jopa onnistuivat.
Jakauduimme niin, että kaksi ratsukkoa ovat samalla ympyrällä. Minä ja Jossu sitten työskentelimme molemmat samalla ympyrällä ja Annika opetti kuitenkin koko ajan. Välillä (tai aika useasti) tuli niitä 'liian kaukaa tai liian läheltä hyppyjä'. Tulimme tätä tehtävää monta kertaa molempiin suuntiin.


Näiden hyppyjen jälkeen tulimme ratana tehtävää. Ensin se ympyrä missä hypätään ne kaksi estettä. Sen jälkeen uudelleen sille ykkös esteelle ja suoraan lävistäjällä olevalle kolmos esteelle, laukanvaihto ja toisesta kulmasta käännetään neljännelle esteelle ja vielä suoraan viidennelle esteelle. Ensimmäinen rata ei sujunut kovin hyvin, sillä minulle tuli juuri niitä 'pohjaan hyppyjä'. Toinen, kolmas ja neljäs rata meni aivan mielettömän hyvin!! Ei kertaakaan pohjaan, oli hyvä vauhti, laukanvaihdot onnistui ja kaikki meni nappiin! Ihana Panda!! <3Tästä on hyvä jatkaa eteen päin tulevia kisoja ja valmennuksia! Tiistaina on taas kouluvalmennus ja yritämme Jossun kanssa lahjoa jotain kuvaamaan että saadaan materiaalia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla