tiistai 17. marraskuuta 2015

Koulukilpailuissa- Seuran juniorimestaruus pronssia!Tosiaan Sunnuntaina oli seuramme 1- tason koulukilpailut joissa menin B- merkin kouluohjelman ja osallistuin samalla juniorimestaruuksiin. Kisojen ohella myös pidettiin tallin puolesta Hevos Hullu koulukisat joissa menin 3- tason. Ratsuna oli tietysti Panda.

Olin tallilla jo 8.40 ja rupesin heti tekemään lettejä, joista tosin tuli aika rumia! Pandan hoitamisen jälkeen nopeasti hoidin myös itselle kisavaatteet päälle ja Pandalle fleeceloimin selkään ja kävelemään. En ehtinyt kävellä kuin viisi minuuttia kun jo meitä huikittiin maneesiin. Aloin heti ravailemaan ja laukkailemaan ja Panda vaikutti kivan virittyneeltä. Tein paljon voltteja ja kaarevia tehtäviä että saisin Pandan hereille.
Sain jonkin verran odotella että oli minun vuoroni. Heti kun pääsin niin menin maneesiin vielä vähän rvailemaan ja kiersin molemmat päädyt hyvin. Ihme mutta Panda ei yhtään kyttäillyt! Rata meni muuten aika hyvin mutta laukoissa Panda oikoi vähän kulmia. Radalla tuli tempon lisäys keventäen ja ne onnistui oikeasti aika hyvin! Lopulta olin jaetulla 1 sijalla kaverini Annin kanssa! Hyvä me! :D

Mulla oli aika kauan aikaa seuraavan luokan lähtöön mutta auttrlin sitten Essiä koko ajan Pandan kanssa ja väsäiltiin loimien kanssa koko aika. Totta kai menin ihailemaan kuinka hienosti Essi ratsasti koko radan Pandalla. Kaikki sai niin hienoja suorituksia ja tosi tasaväkistä oli! Lopulta oli mun vuoro. Kiertelin taas tuomaripäädyn ja katsomopäädyn molemmista kierroksista. Panda hieman katseli katsomopäätyä mutta ei sillä lailla kyttäillyt ihan kamalasti. Onneksi. Keskihalkaisijalle mennessäni ruoesin hieman kääntämään liian aikaisin joten jouduin ns. väistättämään Pandaa oikealle kohdalle hieman. Kaikki ympyrät onnistui ihan hyvin mutta temponlisäys ravissa jäi vähän niukaksi ja huomasin tosiaan radalla sen mokan. Samanlaista tietä ei enää ohjelmassa tullut joten sitä en voinut korjata enää. Se jäi vähäm harmittamaan. Väistöissä ja käyntipätkissä Panda olisi vpinut olla hieman enemmän hereillä ja napakampi. Laukoissa Panda oli aika normaali että laukkasi hyvin eteen. Verkassa vielä Panda otti ravia koko rata leikkaa lävistäjän lopussa. Onneksi radalla sain sen laukkaaman loppuun asti. Radalla vasemman laukan nosto tapahtui I:ssä. Tarkennettuna pääty- ympyrän puolessa välissä. Tuomarin näkökulmasta nosto oli oikeassa pisteessä mutta musta tuntui että ase olisi noussut askeleen liian myöhään. Temponlisäyksen laukassa sain esitettyä mielestäni aika hyvin
Olin sinänsä rataan ihan tyytyväinen ettei suurrmpia mokia tullut mutta tuomarilta tuli siitä peräänannosta sanomista. Rata oli joka tapauksessa aika tasainen. Lopulta olin 6. Tämän tuloksen ansiosta sain seuran juniorimestaruus pronssia! Huippua!!


Vielä muutama viikko sitten ajattelin että otetaan vaan treeni mielessä kisat koska ne olivat mun ja Pandan ensimmäiset yhteisen koulukisat ja olen silti niin vähän ehtinyt mennä Pandalla jos ajattelee kuinka paljon osa kavereistani on ratsastanut `vakiohevosillaan`. Olin tosi tyytyväinen tulokseemme! Nyt voi lähteä hyvillä mielin kohti tulevia kisoja! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla