torstai 10. maaliskuuta 2016

Kouluvalmennus

Tiistaina oli jälleen kuukauden jälkeen valmennus. Teimme tunnilla ihan perus juttuja.
Aloitimme tunnin lämmittelemällä hevosia normaalisti ensin käyynissä, sitten ravissa että laukassa. Panda oli kivan reipas tiistaina. Mulla se on alkanut jo ihan kivasti pehmenemään tunnin aikana ja kulkemaan rennosti. Laukassa mulla meinasi alkutunnista peppu nousta satulasta kuin esteratsastajalla ja siitä mun istunnassa sainkin olla tarkkana. :D
Kun olimme verkanneet alkutunnin, aloitimme illan varsinaisen tehtävän, joka oli helppo. Pitkillä sivuilla piti ratsastaa keskiravia/ keskikäyntiä ja lyhyillä sivuilla piti tehdä n. 10 m voltti ja lyhentää ravia/käyntiä. Keskiravit onnistui mielestäni ihan hyvin ja volteilla Panda alkoi pehmetä mukavasti. Harmi ettei parhaita pätkiä saatu videolle... :( Käynnissä heppa meinasi olla vähän turhankin tahmea.

Kun olimme hetken tehneet ravityöskentelyä, aloitimme laukkatyöskentelyn. Tehtävä eni siten, että esimerkiksi vasemmassa kierroksessa otimme E-L välin käyntiä, L-B välin harjoitusravia ja B:ssä nostimme vasemman laukan. Teimme keskiympyrän laukassa jonka jälkeen otimme ravin kautta käytiin. Ihan yksinkertainen tehtävä oli siis kyseessä. Panda laukkasi heti alkuun tosi kivasti. Saimme Pandan kanssa kehuja reippaudesta.

Tunti oli kaikenkaikkiaan ihan onnistunut ja Susa sanoi että kyllä mä ton hepan saan vielä pehmenemään ja ajoittain sellaisiakin pätkiä tuli. Pitää jatkaa sinnikkäästi harjoittelua!
Postauksesta tuli aika lyhyt sillä tunnin tehtävät eivät olleet mitenkään erikoisia. Perjantaina taas hypätään ja katsotaan saanko kuvaajaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla