sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Vihdoin ratsastuspostaus! -Estetunti Pandalla

Vihdoin sain tunnista videoita että pystyn tekemään teille postauksen! Tosiaan mulla ei ole ollut kuvaajaa nyt tunneilla jonka vuoksi en ole voinut tehdä teille postauksia vaikkaratsastamassa olenkin ollut. Palataampa kaksi viikkoa taakse päin. Kuten edellisessä postauksessa sanoin, olin kipeä. Tiistain valmennus jäi minun osalta väliin, sillä mulla oli vielä aika kova flunssa jonka takia ei ollut järkeä vielä rasittaa itseä. Saman viikon perjantaina mulla oli estetunti mutta kuvaajaa ei ollut joten en postausta voinut tehdä. Seuraavan viikon tiistaina, (tarkemmin tämän viikon tiisatina) mulla oli maasto koska keli oli aivan huippu hyvä! Hyvän pohjan ansiosta päästiin paljon laukkaamaan! :) Kuvaajaa ei tietenkään taaskaan ollut...
Nyt kuitenkin sain tunnille tosiaan kuvaajan ja pystyn tosiaan teille kirjoittamaan postauksen!

Tunti aloitettiin siten, että tulimme ensin ravissa puomin yli keksiympyrällä. Sama mentiin myös laukassa molempiin suuntiin. Mua ja Pandaa kehuttiin hyvästä vauhdista molemmissa askel- lajeissa.
Sen jälkeen tulimme siten, että molemmissa lyhyen sivun päädyissä oli kavaletti ja toisella pitkällä sivulla este. Aluksi este ja kavaletit olivat vain puomeina maassa. Tämä oli koko päivän haastavin tehtävä. Ensimmäiset kerrat eivät onnistuneet alkuunkaan, sillä en tajunnutkaan kuinka nopeasti ensimmäisen kavaletin jälkeen sai jo kääntää esteelle. Lisäksi haastetta toi se että tosiaan toinen kavaleteista oli Pandan "mörköpäädyssä". Ensimmäisellä kerralla Panda veti kokonaan ohi kavaletesta. Mun piti saada molempiin kavalettiväleihin kuusi askelta ja suurimmaksi osaksi sainkin sen mutta jos tulin ensimmäiselle kavaletille pohjaan niin mulle tuli automaattisesti ensimmäiseen väliin seitsemän askelta. Joka kerta sain kuitenkin kuusi askelta toisen päädyn kavaletille sen vuoksi, että Panda oikaisi hieman joka kerta "mörköpäädystä". Tulimme tätä tehtävää molemmista suunnista myös pienin estein.

Tämän jälkeen hyppäsimme toista tehtävää. Videolta näette radan sitten kokonaan. Radan esteet olivat sijoitettu siten, että hyppäsimme ensimmäisen esteen C- päätyä kohden ja toisen esteen A- päädyn nurkkaa kohden. Nämä hypyt onnistuivat ihan hyvin lukuun ottamatta ensimmäistä hyppykertaa sillä Panda tuli pohjaan ensimmäiselle esteelle sen vuoksi, koska käänsin Pandan liian aikaisin. Tulimme pari kertaa tämän lyhyen kahden esteen tehtävän aika pienin korkeuksin.
Lopulta hyppäsimme rataa. Äskeiseen tehtävään vain lisättiin alkutunnin kavalettitehtävä. Ensimmäisellä radalla en saanut vain askelia ensimmäiselle esteelle jonka vuoksi Panda tuli pohjaan. Toiselle esteelle sain tosi hyvän tien ja tälle esteelle hypyt onnistuivat aina hyvin. Ensimmäiselle kavaletille tulin taas pohjaan, jonka vuoksi  väliin tuli seitsemän askelta. Toisella radalla sain paremnan tien ensimmäiselle esteelle joten sain myös hyvän paikan. Tässä kohtaa muuten videolla loppuikin mun rata, nimittäin tallennustila loppui juuri radan ensimmäisen esteen jälkeen. Viimeinen rata kuitenkin onnistui hyvin lukuun ottamatta ensimmäiselle kavaletille pohjaan tuloa jälleen kerran...

Vaikka perjantaina ei kavalettitehtävä onnistunutkaan, niin olin silti tyytyväinen tuntiin. Mulla on viimeisimmän kuukauden estetunnit menneet huonosti ja motivaatio laski hieman sen myötä esteisiin. Onneksi nyt tunti onnistui jotenenkin hyvin! :) Olen mennyt viimeisimmät estetunnit Pandalla ja musta tuntuu, etten ole ratsastanut sitä reippaasti. Huomasi heti kun mulla oli hyvä vauhti niin hypytkin alkoi sujua!
Tiistain valmennuksesta tulee postaus, jos saan vain kuvaajan.

Videon laatu on vähän huono koska videot kuvattiin puhelimella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla