perjantai 6. toukokuuta 2016

En enää tiedä mietä sanoa...- Tuntiratsastajien mestaruuskisat 2016

Niin, yksinkertaisesti mitään sanottavaa ei ole...


Ajattelin tehdä kisapostauksen ennen treenipostauksia.
Helatorstaina 5.5 suuntasimme Siirilän ratsastuskeskukseen oppilaiden mestaruuksiin. Tänäkin vuonna ratsuna oli Vertti.
Aamulla laitoin Vertin tallilla kuntoon ja heppa lastattiin kärryyn ja lyhyt matka Siirilän ratsastuskeskukseen alkoi. Sillon odotukset olivat aika korkealla onnistuneiden etetuntien ja kouluvalmennuksen takia. Kisat menivät päinvastoin odotuksia.Kouluverryttelyssä Vertti heti bongaili kentällä pelottavia asioita. Muuten heppa tuntui ihan hyvältä. Jopa sopivan reippaalta! Odotushetkellä Vertti väsähti totaalisesti ja tunsin heti ettei sitä saanut liikkeelle millään. Radalle mennessäni ja odotellessani lähtömerkkiä Vertti jäi tuomaripäätyyn vain kyttäilemään eikä kuunnellut apujani yhtään. Silloin aijattelin että radasta ei tule mitään... En ole ikinä ratsastanut yhtä laiskaa hevosta kouluradalla. Sain oikeasti potkia koko heppaa eteenpäin, sillä se ei liikkunut mihinkään. Monta kertaa jo tässäkin mietin, viitsinkö edes julkaista koko kouluvideota.Heti alkutervehdyksessä Vertti oli aivan toisen asialla pysähdyksessä ja ihmetteli maneesia... Koko hevonen oli aivan haluton lähteä liikkeelle tervehdyksen jälkeen. Loiva kiemura onnistui jotenkin. Niin ja tässä välissä meinattiin ajautua ulos radalta. Sekin vielä! Lävistäjällä temponlisäyksestä ei ollut tietoakaan. Ensimmäinen 10m voltti oli hieman liian pieni. Toinen loiva kiemura onnistui sekin jotenkin. Lävitäjällä tuli liikaa askelia. Toisella 10m voltilla Vertti työntyi aika vahvasti oikealle eikä ulkoavut menneet läpi. Käynnissä takaosa olisi saanut liikkua enemmän rungon alle. Ensimmäinen laukannosto alkoi aivan liian myöhään. Ja sitten sama kuin viime kisoissa Pandalla. Laukka ei pyörinyt loppuun asti ja loppui aivan liian aikaisin... Myös toinen laukannosto alkoi liian aikaisin ja laukka- käyntisiirtyminen tuli ravin kautta. Lopputervehdys meni ihan hyvin.

Meinasihan siinä radan jälkeen itku tulla monen monta kertaa... Lopuksi saimme vain vaivaset 55,5% Taisi tuomarit vähän sääliä mua ja Verttiä.


Ajattelin että jos tsempataan esteosuudella niin kokonaissijoitus voisi parantua. Toisn kävi. Jälleen...
Rataa kävellessäni jo ajattelin että voi tiukkaa tehdä, hyppäko Vertti. Esteet olivat aivan erilaisia mitä kotona hypätään. Niitä ei kuitenkaan voitu erikoisesteiksi lajitella joten oli sallittuja ja mulle ja Vertille lisääntyi tietysti haasteet.
Verkassa Vertti oli hereillä tosi hyvin ja liikkui tooosi hyvin! Vauhdista ei ollut pulaa esteillä.


Radalla alkuun sai ottaa yhden hyppy- yrityksen radan toiselle esteelle joka oli lankku. No tietysti kielto sille.

Kielto alla ja radalle. Hyvin menee! Vauhdista ei ollut puutetta radalla. Heti ensimmäiselle esteelle kielto. Vertti varmasti kyttäsi hevosenpää esteentäytettä joka oli heti ensimmäisen esteen vieressä. Uusi yritys ja uusi kielto. Esteradalta tuli siis hylky.

Melkein puolet hylättiin esteradalla. Esteet eivät mua niinkään jääneet haittaamaan, mutta koulutulos oli aivan alisuoritus. Positiivista palautetta sain kuitenkin sinnikkyydestä.

Monta kertaa tässä on käynyt jo mielessä koko kisaamisen lopettaminen, sillä ei tästä vain tule mitään. Vielä viime syksynä kaikki tuntui onnistuvan ja nyt taas ollaan ihan pohjalla... Ehkä kuitenkin pian alkaa taas kisat onnistua!

Tulevilla viikoilla on tallin järjestämät estekisat joihin ajattelin mahdollisuuksien mukaan osallistua Pandalla ja Verillä. Panda on tietysti etusijalla!

Näin meillä meni siis tänä vuonna tuntsarit. Katsotaan, miten ensi vuonna menee ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla