maanantai 30. toukokuuta 2016

Ropsu- tamma koulutunnillaOhhoh... Pakko sanoa että tuli itselle pienenä yllätyksenä tuo heppavalinta tunnille. Viime perjantaina pääsin ratsastamaan Ropsu- nimisellä tammalla. En ollut ollenkaan ajatellut pääseväni edes kokeilemaan koko heppaa näinkin pian. No, nyt on kaikki tallin hepat kokeiltu! :D

Tunti meni mielestäni yllättävänkin hyvin jos ajattelee, etten paljon ole päässyt ratsastamaan vähän menevämmillä hevosilla. Alku tunti meni vähän hevosen kokeiluun. Kuinkas tätä ratsastetaan? Aika nopeasti kyllä tajusin että kyseessä ei ollut mikään aivan älyttömän tahmea hevonen! :D Päin vastoin Ropsu on aika moinen viipottaja varsinkin ravissa. Ropsu on juuri oikea heppa mulle tähän hetkeen nimittäin sitä pitää ratsastaa istunnalla tosi paljon mielestäni. Ennen en ole edes tajunnut että keventäessäin istunnalla vaikutetaan hevoseen aika paljonkin ja nyt sen oikeasti huomasi! Oman ratsastuksen kannalta toivonkin pääseväni menemään Ropsulla enemmän.

Tunnilla teimme ihan perus juttuja. Teimme askeleen muutoksia jokaisessa askel lajissa ja ravissa varsinkin askeleen lyhennys tuotti mulle ja kovin kiireiselle Rospulle ongelmia. Lopulta kuitenkin nekin alkoi onnistua. Käynnissä askeleen lyhennys oli myös hieman hankalaa muutta monen yrityksen tuloksena sain hevosta lyhentämään askelia. Laukassa askeleen lyhennykset onnistui kerrasta.

Askeleiden pidennyksistä ei varmaan tarvitse kovin paljon mainita, sillä arvaatte varmaan jo että ne onnistuivat parhaiten! :D

Siis vitsi miten ihana Ropsu on oikeasti ratsastaa kun se ei lähde viipottamaan! Tosi vahva se on toki suusta joka tuo tietysti taas haastetta mutta on se sitäkin ihanampi!

Tällä viikolla tulee paljon ratsastuspostauksia sillä huomenna (Tiistaina) mulla on viimeinen valmennus ennen syksyä. Keskiviikkona kisat ja Perjantaina ratsastustunti.
Katsotaan, jos saisin Keskiviiikkona tehtyä valmennuspostauksen ja Torstaina kisapostauksen. Perjantain tunnista tulee postaus varmasti viikonlopun aikana.

Ensi viikolla ei tule minkäänlaisia postauksia koska Maanantaina lähden Espanjaan! Espanjan matkasta tulee ehkä puhelimen tyhjäys- postaus tms. Tänä kesänä ratsastusleiri jäi multa väliin matkan takia! :/

Hyvää kesää kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla