lauantai 29. lokakuuta 2016

Huippu hyvin onnistunut estetunti

Moi!
Perjantaina hyppäsin Pandalla ja vihdoin ja viimein saime Jossun kanssa kuvaajaa tunnille. Uskon että nyt talven mittaan saadaan ihan säännöllisesti kuvaajaa paikalle ja säännöllisemmin postauksia.

 Tosiaan perjantaina siis hyppäsin Pandalla ja menimme aika helppoa tehtävää. Tunnin piti poikkeuksellisesti toinen opettaja ja tunnin tarkoituksena oli tasaisen tempon pitäminen niin yksittäisillä tehtävillä kuin radallakin.
 Tunnin aloitimme tulemalla käynnissä ja ravissa pari puomia kolmikaarisen kiemuran tiellä. Panda alkoi pikku hiljaa tosi kivasti lämmetä ja pehmetä. Tuntia tosin vaikeutti aika paljon Pandan jännittyminen ja kyttäily jälleen kerran katsomon päädyssä.

Sen jälkeen aloimme laukata ja ravata pidentäen ja lyhentäen hevosten askelia ja Panda kuunteli mun apuja tosi hyvin. Saimme molemmat tosi paljon kehuja. :)
 Sitten aloitimme "hyppäämisen" pienillä kavaleteilla. Tarkoituksena oli siis saada tahti säilymään ja ne onnistuivat myös todella hyvin! Muutaman kerran Panda vähän lähti katsomon päädyssä (mitä se siis tekee aina...). Kerran meinasin oikeasti tipahtaakkin ja heti tuli ajatus että `minähän en oo täältä vielä koskaan tippunut, enkä varmasti tipu nytkään` :D. Tosiaan kyseistä tehtävää teimme molemmista suunnista ja vasen suunta oli tällä kertaa helpompi kuin oikea, sillä oikeassa kierroksessa Panda kyytäily jo heti kavalettien päällä ja jännittyi.

Sitten tulimme kahden askeleen sarjaa samalla periaatteella ja nämä hypyt myös onnistui super hyvin!
 Pian sen jälkeen tulimme saman tehtävän uudelleen lisäten perään myös lävistäjällä olevan okserin. Jälleen kerran meni hyvin.

Sen jälkeen tulimme koko rataa eli ensin oikeasta kierrroksesta tultiin sarja. perään okseri, kavaletit ja sarja vielä uudelleen vasemmasta kierroksesta. Alussa esteet oli noin 60-70cm. Radat onnistuivat niin hyvin että tulimme sitte vielä esteet 85cm korkeudessa. Radoista ei valitettavasti ole videoa, vaan pelkästään muutama videonpätkä esteverkasta.
Saimme tunnin aikana pelkästään positiivista palautetta josta olen todella tyytyväinen! Menisikin kaikki tunnit yhtä hyvin! :D

Ensi viikon Lauantaina on tulossa 1- tason koulukilpailut ja samalla seuranmestaruudet joihin osallistun Pandalla ja menen luokan Helppo B:0 2009. Huhhuh, mulle hieman vaikea rata tulee olemaan mutta emmeköhän siitä Pandan kanssa selviä! Toivotaan nyt, ettei viikon aikana mulle iske mikään tautu, että kisaamaan pääsen.
 En tiedä, tuleeko postauksia nyt ennen kisoja joten toivottakaahan onnea! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

•Olen 14-vuotias tyttö Seinäjoelta
•Harrastan ratsastusta seitsemännettä vuotta Ratsastuskoulu Cavallossa
•Käyn ratsastustunnilla joka viikko ja
kouluvalmennuksissa joka toinen viikko Panda-nimisellä Westfalenin puoliverisellä
•Kisaan talli- ja seurakisoissa ja mahdollisuuksien mukaan myös muualla
•Minusta voit lukea lisää Kirjoittaja- sivulla